perjantai 15. helmikuuta 2013

Tupperware

Oh yes, my darlings, Tupperware! Meillä oli tänään barseltreff, mutta ei mikä tahansa barseltreff vaan tuppervaara sellainen. Lähes yhtä tuhoisa kuin Talvivaara, saattaisi joku miespuolinen sanoa... Kollegani vetämänä tutustuimme näiden ihanien muovikippojen maailmaan. Miten olenkaan selvinnyt niin monta vuotta ilman teitä?

Tässä muutama suosikkini:


Nokkamuki eli Tuppercare juomamuki. Esikoisemme ei suostunut pitkään juomaan mistään muusta mukista kuin aidosta ja oikeasta tupperwaren nokkamukista. Niihin on jo kaksi kertaa vaihdettu kansikin (ilmaiseksi, huom), koska käyttäjä ei ymmärtänyt olla purematta nokkaosaa hajalle... Ei haittaa, vaikka lentäisi välillä lattialle (tai seinälle), koska on todella tiivis eikä valuta juomaa ympäriinsä.


Salaattilinko. Yep. Ensimmäisen kerran, kun kuulin ylipäätään salaattilingon olemassa olosta laitoin sen suoraan samaan turhakkeiden kategoriaan kuin esim. shampanjavispilän. Mutta tämä on kyllä yllättänyt positiivisesti. Salaatin nesteen valuvat välikön läpi pohjalle, eikä koko salaatti mene yhdessä yössä pilalle. Suhteellisen iso, mutta ei vie tilaa kaapissa, kun on koko ajan käytössä :)


FridgeSmart. Vihannesten ja kasvisten säilytykseen kehitetty rasia, jossa venttiilin avulla säädetään hapen määrä tarpeen mukaan. Esim. porkkanat on pakattu usein niin isoihin pusseihin, että viimeiset kävelevät jo vastaan pussista, kun niitä olisi ottamassa käyttöön. Tuossa rasiassa ne säilyy ihan käsittämättömän kauan!


CheeSmart. Juustokupu, jonka kannen suodatin imee tiivistyvän nesteen. Juusto säilyy todella pitkään hyvänä, ei enää kovia reunoja! Näitä löytyy kolmea eri kokoa.

No niinhän siinä sitten kävi, että mopo lähti taas käsistä ja muuttokuormaan on tulossa vielä pari Tupperware lisäystä. Mieheni oli vähän kauhuissaan, kun kerroin kutsuista "Ethän sä enää aio ostaa mitään...". Mutta niin kauan kuin hän ostelee lautapelejä ja kameratarvikkeita, niin katson oikeudekseni ostaa ihan niin paljon muovikippoja kuin lystää. Kai nyt minullakin saa olla yleishyödyllinen harrastus?? ;)

Kaikki kuvat Tupperwaren nettisivuilta.

4 kommenttia:

 1. Voi miten oletkaan selvinnyt kaikki nämä vuodet ilma Tupperia!? :) Alamäki alkakoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hengissä, mutta jatkossa helpommin ;)

   Poista
 2. Tupperi taitaa olla jokaisen kotirouvan/kotiäidin ja miksei -isänkin harrastus. Vielä noista nokkamukeista. Minusta ne on taas maailman huonoimmat, enkä suosittele niitä kenellekkään, koska kaikki tuttuni ja tuttujeni tutut, joilla on se ollut pienellä lapsella + meidän Ipanalla, niin laps on järsinyt samaisesti sen kumiosan hajalle, eli siis se ei kestä käyttöä ja ainakaan muutama vuos sitten niitä ei saanut enää ilmaiseksi vaihtaa, koska ei kuulemma mee takuun piikkiin, koska laps on järsiny sen. on se nyt omistuista kun ei kestä käyttöä, kun lähes kaikilla lapsilla menee se kumiosa. Muuten varmaan toimiva, meilläkin sen mitä se kesti. Lisäksi en suosittele tupperin silikonivuokaa. Itsellä ollut aktiivisessa käytössä ehkä puoli vuotta-vuoden ja sen jälkeen kaikki mitä siinä teki, rupes maistumaan tiskiaineelta ja ihan sama miten sitä pesit niin ei auta. Tykkään ylipäätään tupperin elinikäinen takuu-ajatuksesta ja kyllä useimmiten hintansa väärtejä ovat. minultakin löytyy leivonta välineistöä joka sorttia ja lasten astioita ja kippoja ja kuppeja. Haaveilen niistä ruuanlaitto sarjoista. Vielä ei oo ollu varaa, mutta kuulemma hyviä ovat. Itse suosittelisin ehdottomasti varsinkin lapsiperheeseen samba-sarjaa ja erityisesti sambamukeja. Niihin saa kannen, mihin saa pillin ja ne on hyvän kokoisia, kivan muotoisia ja iloisen värisiä. Myös joka kodin "miehenkorvike" pelastaa monelta tilanteelta, eli se on sellai oranssi kuminen läpyskä, jonka avulla avataan kurkkupurkkeja ja tiukassa olevia limupulloja ja muita miesten urotöitä. Myös ehdottomasti ostos, josta haaveilin pitkään ja jota en kadu päivääkään, on SPEEDY CHEF II. Sillä vatkaa ilman vaivaa kermavaahdon alta aika yksikön ja se vatkaa jopa vaahtoutuvan vaniljakastikkeen, mihin tavallinen vatkain ei vaan pysty. Myös samaa sarjaa mini pikakokki 2 (tai 3), jota parhaalla tahdolla myös sipulisilppuriksi voisi kutsua on maanmainioin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa on varmaan jotain maakohtaisia eroja käytännöissä, kun Norjassa sain kyllä vaihdettua. Nyt on pari kuukautta menty tämän kuopuksen kans, eikä oo vielä vaurioita nokkamukissa. Noista sun mainitsemista tuotteista on moni tuttu ja tykkään kyllä niistä. Ainut mikä ärsyttää on säilytys, noita on ihan mahdoton säilyttää mitenkään järkevästi :D

   Poista