maanantai 25. helmikuuta 2013

Kakkutikkarit (og samme på norsk)

Oli vaan ihan pakko kokeilla kakkutikkareita! Ne on niiiin in ;) Olen ollut onnekas ja päässyt maistamaan niitä etukäteen, saanut vähän vinkkejä kuinka ne pitäisi toteuttaa ja nähnyt lukuisia eri reseptejä, joista valitsin tämän ohjeen toteutettavaksi. Olin siis valmis kohtaamaan haasteen...


Koska laahaan järkyttävän paljon jonkin verran jäljessä strong is the new skinny -projektini kanssa, en voinut tehdä näitä itselleni. Olisin kyselemättä syönyt kaikki. En luultavasti olisi edes kertonut miehelleni, että olin tehnyt näitä, koska todistusaineisto olisi hävinnyt ennen kuin hän olisi tullut töistä. Tekosyy kakkutikkarien leipomiseen tarjoutui, kun ystäväni vietti viikonloppuna syntymäpäiviä; veisin kakkutikkareita lahjaksi! (Siltä varalta, että epäonnistuisin kokkailussani täydellisesti, veisin myös pienen mustan mariskoolin.)

Kaiken piti olla valmiina. Ohje, chek, nopea silmäys reseptiin, aineet, chek, suklaa, chek. Tikut? No grillitikuista saisi pätkäistyä sopivat tikkaritikut, chek. Jalusta? Mies toi töistä vähän pakkausstyroksia, joka sai lahjapaperista verhoilun, chek. Kaupassa etsin mieleisiä nonparelleja. Ei löytynyt. Kotona oli jotain vielä jäljellä, muistelin. Jätin nonparellit kauppaan. Kotona EI ollut kuin niitä hopeisia suhteellisen isoja kuulia, käyttökelvottomia tässä tarkoituksessa. Mitä nyt tekisin? Mies tarjoutui avuksi, hän kävisi kaupassa ostamassa koristelutarvikkeita. Miesparka, pelkäsi varmasti (taas kerran) hormonipiikin nousua ja sen purkauksen kohteeksi joutumista. 

 
Itse kakkupohjan leipominen oli helppoa. Heti sen jälkeen, kun sain esikoisen jaloista pois pyörimästä... Aloitin toiveikkaana leipomaan yhdessä hänen kanssaan, hän voisi vaikka sekoitella kuiva-aineita jne. Puolentoista minuutin torumisen jälkeen esikoinen sai häädön toiseen huoneeseen. Näistä tulisi täydellisiä ja ne valmistettaisiin lääkkeenvalmistuksessa vaadittavalla tarkkuudella. Kaksivuotiaan mittaustarkkuus ei täytä vaatimuksia. Ok, kakku valmis, jäähtymään, murusiksi ja tuorejuusto sekaan. Palloja pyörittelemään ja pallot jääkaappiin. Melkein valmis ja ei vielä kovin monta yhtään raivaria.

Mutta se koristelu sitten. En arvannut, että suklaassa dippaaminen voisi olla niin haastavaa kuin se oli. Ensinnäkin, karkea virhearviointi suklaan määrän arvioinnissa. Onneksi mies oli varannut tummaa suklaata omiin leipomuksiinsa, joten sain lainata sitä, vaalea suklaa loppui jo puolessa välissä. Toisekseen, ne grillitikut oli niin ohuita, että menivät tosi helposti kakkupallosta läpi (varsinkin loppua kohti, kun pallot olivat olleet jo pitkään huoneenlämmössä. Vauvasta piti myös huolehtia välillä, joten itse koristelussa meni useita tunteja). Ensi kerralla (jos sellainen joskus tulee) tiedän pitää kakkupallot kylmässä koko ajan ja otan vain muutaman kerrallaan käsittelyyn. Kolmanneksi suklaan sulattaminen oli ihan, no, peace of cake, mutta sen sulana pitäminen taas vaati jatkuvaa levyn lämpötilan säätämistä. Neljänneksi, niitä nonparelleja kului yllättävän paljon ja jouduin taas soveltamaan. Onneksi mieheni osti pakkauksen, jossa oli useita erilaisia nonparelleja, joten kaikkiin tikkareihin riitti tarpeeksi koristelua. Ehkä se isoin ongelma oli kuitenkin (sen jälkeen, kun kaikki läpitippuneet ja muuten vain epäonnistuneet yksilöt oli syöty) onnistuneiden kakkutikkareiden säilytys noin vuorokauden ajan ennen syntymäpäiviä. Kyllähän ne muuten olisivat hyvin säilyneet, mutta kun meitä oli kolme innokasta maistelijaa, niin maistelua piti alkaa loppua kohti rajoittamaan, että tuomisia olisi ylipäätään yhtään jäljellä. 


Aika hienoja noista silti mielestäni tuli ja ihan älyttömän hyviä (vaikka itse sanonkin)! Valmistusvaihe oli niin työlästä hommaa, että siitä ei nyt tällä kertaa ole kuvia, ehkä ihan hyvä niin.

Tässä vielä ohje norjaksi, suomenkielinen ohje löytyy tuolta linkin takaa.

Cakepops, kakepinner


2 ½ dl sukker
2 dl hvetemel
½ dl kakao
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
150 g smør
2 egg

etter baking:
200 g Tine kremost, mandarin og ananas smak

dekorasjon:
hvit sjokolade og melk sjokolade
kakestrø

Bland sukker, mel, kakao, bakepulver og vaniljesukker sammen. Smelt smøret og bland det in, tilsett eggene og bland deigen til en jevn røre. Hell røren i form (f.eks lasagneform passer godt). Bake i ovnen 175 ° C i den lavere nivå på omtrent 25 - 30 minutter.


Avkjøl kaken, kna den sammen og og pisk i kremost. Rull kakemassen til jevne kuler og plassere dem på kjøleskapet å avkjøle. Smelt sjokolade. Stikk en pinne i hver kule og rull/dypp kulene i smeltet sjokolade og strø nonpareils. Oppbevar kakene kjølig.

2 kommenttia:

  1. Todella herkullisen näköisiä :) Aijon koittaa näitä pojan synttäreille. Oletko tehnyt tuon tikkaritelineen kuinka? Näyttää kivalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teline on neliskulmainen styroksi, johon kiinnitin teipillä lahjapaperia suojaksi. Tikut pistelin vain paperin läpi suoraan, upposivat hyvin styroksiin ilman ongelmia. Tuosta oli kyllä todella helppo tarjoilla kakkutikkarit ilman, että tarvitsi pelätä niiden kaatumista koko ajan :)

      Poista