tiistai 19. helmikuuta 2013

DIY prinsessahame pesupallosta

Mun säästämisellä ja kierrättämisellä ei oo kyllä kans mitään rajaa. Esikoinen on ihan tohkeissaan prinsessojen suhteen, joten hänelle piti saada oma prinsessahame. Moni olisi varmasti käynyt ostamassa prinsessamekon jostain vaateliikkeestä (niitä mekkoja löytyy ihan joka paikasta), mutta ei, minulla otti niin luonnon päälle käyttää rahoja moiseen "turhuuteen", joten jotain muuta oli keksittävä. En muista alunperin mistä idea lähti, mutta lopputulos on tässä: prinsessahame pesupallosta!


Tarvitaan siis vanha hajoamispisteessä oleva pesupallo (no saa uudestakin tehdä...), kuminauhaa tai joustokanttinauhaa sekä ompelukone (ja saumuri) ja lankaa.  

Aloita leikkaamalla pesupallon naru irti ja levitä verkko auki. Ompele yksi pitkä reuna saumurilla, jotta työskentely helpottuu. Itse pujotin reunaan myös harsinlangan, jonka avulla rypytin verkon. Laita verkko kaksinkerroin ja ompele kanttinauha reunaan samalla nauhaa venyttäen (nauhaa tarvitaan vähän reilu vyötärönympäryksen mitta, jotta jää tarpeeksi saumanvaroihin). Käännä kanttinauhan toinen reuna verkon päälle ja ompele sauma kiinni ympäriinsä huolitellen samalla takasauman kohta. Vaihtoehtoisesti voit jättää takasauman auki ja käyttää tarranauhakiinnitystä. Päättele langat ja koristele halutessasi esim. nauhalla tai napeilla.


Onneksi kaksivuotias ei vielä ymmärrä, että hänen prinsessahameensa on äidin epämääräinen ompeluyritys, vaan leikkii ihan innoissaan prinsessaa hame päällä. Täydestä menee! :)

Tässä on takana tarranauhakiinnitys.

Eikä muuten haittaa, vaikka vähän vauhdissa repeilee (kuten kävi tuolle viimeisessä kuvassa näkyvälle kokeiluversiolle). Ei nimittäin maksa käytännössä mitään ja uuden ompelee tarvittaessa yhdessä illassa :D

4 kommenttia:

 1. Voi elämä miten sulonen ja hieno rinsessa. <3 Ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tyttö on ihan täpinöissään ;)

   Poista
 2. Heip! Loistavaa kierrätystä ja niin sievä prinsessaleikkeihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Materiaali oli vähän haastavaa käsitellä, mutta kyllä siitä aika hauska lopulta tuli :) Eikä haittaa, jos vähän leikeissä repeilee. Sitten vain uutta kehiin ;)

   Poista