torstai 21. helmikuuta 2013

Menestys = doping?

Ensimmäisiä mitaleja ei ole vielä jaettu hiihdon MM-kisoissa Val di Fiemmessä, kun jo jossain siellä sohvanperukoilla mutistaan, että mitä lie käyttävät nuo norjalaiset, kun eivät koskaan käryä, mutta varmasti ne jotain käyttää, kun aina pärjäävät... Ampumahiihdossakin ottivat kahdeksan kultaa ja meidän Mäkäräinen ei yhtään mitalia...

Mm. tästä kuvasta nousi aikoinaan kohu (kateelliset miehet pienine hauiksineen eivät kestäneet sitä faktaa, että nainen voi olla heitä voimakkaampi).

Mitä jos joku kyseenalaistaisi suomalaisten jääkiekkoilijoiden puhtauden? Enkä tarkoita nyt mitään pukukoppirutiineja vaan nimenomaan dopingia. "Järkyttävää, että joku kehtaa!" Ei todellakaan Suomessa käytetä mitään epärehellisiä keinoja jääkiekossa, meillä vaan sattuu olemaan niin paljon lahjakkaita kiekkoilijoita, että Selänne ja Kurri saavat jatkuvasti uusia haastajia. Lahjakkaimmat valitsevat jääkiekon.

Ihanaa Leijonat, ihanaa!

Miksi Norjasta ei sitten tule uusia Bjørn Skaareja  kuin liukuhihnalta (valitsin hänet sattuman varaisesti 7 norjalaisen NHL pelaajan joukosta, kautta aikojen)? No esimerkiksi sen takia, että täällä on vain reilu 40 jäähallia. Kyllä, koko maassa on yhteensä vain reilut 40 jäähallia. Täällä ei 6000 asukkaan pitäjässä ole hallia, kuten Suomessa, mutta täällä on senkin edestä hiihtolatuja. On vuorta ja tunturia, kukkulaa toisensa perään ja kaikki täynnä latuja. Lapset oppivat hiihtämään heti, kun pysyvät pystyssä. Hiihto on mediaseksikästä, se on suosittua, valmennus on jo aikaisin ammattimaista, menestyneitä hiihtäjiä ihannoidaan ja osallistujamäärät lasten piirikisoissa ovat käsittämättömiä. Lahjakkaimmat valitsevat hiihdon.

Mutta miten pienestä Suomesta voi tulla niin paljon hyviä jääkiekkoilijoita? Samalla tavalla kuin Norjasta tulee niin paljon hyviä hiihtäjiä. Ei Suomesta tule kovinkaan monta huipputason laskettelijaa eikä käsipalloilijaa, mutta ei Norjassakaan juuri keihäänheittäjiä ole (taso Thorkildsenin takana on kaukana maailman kärjestä) eikä täältä tule maailman parhaita pesäpalloilijoita (he tulevat mm. Ylivieskasta ;) )

Menestyksen avain ei siis ole doping (poikkeuksia lukuunottamatta). Menestyksen avain on lahjakkuus, kova työ, ammattimainen valmennus, hyvät taustajoukot, tahto ja onnistuminen oikealla hetkellä.

Kaksi kättä, kaksi lippua ;)

Kaikesta huolimatta ja juuri sen takia: Hyvä Suomi!! Heia Norge!! Ja ehkä eniten tsemppiä Kokslienin Mikolle, joka on sekä norjalainen että suomalainen :)

Heia Mikko!

Mutta millä dopingilla ne ruotsalaiset tekee niin hyvää musiikkia?...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti