torstai 14. helmikuuta 2013

Alle hjerters dag

Ystävänpäivä eli valentinsdagen tai alle hjerters dag eroaa perinteiltään aika lailla suomalaisesta täällä Norjassa ja itse asiassa kaikissa muissakin maissa, joissa tämä päivä noteerataan. Miten ne ei osaa, kun vain Suomessa on hoksattu, mistä on oikeasti kyse? ;) Täällä ystävänpäivä on nimenomaan rakastavaisten päivä romanttisine eleineen ja lahjoineen. Vähän yököttävän vaaleanpunaista sanoisin... ;) No ilmankos tätä päivää ei miesväki juuri tiedostakaan, täällä vain 30 % miehistä tietää, mistä on kyse, kun naisista 70 % on hyvinkin perillä, että kukkia pitäisi tulla tai ei hyvä heilu (nämä luvut ovat melkein kymmenen vuoden takaa, joten pientä kehitystä on toivon mukaan tapahtunut).

Ostin tulppaaneja itse, just in case.

Meillä tätä päivää ei juuri tämän enempää juhlita, mutta parisuhde on muutenkin "laitettu kirjahyllylle" vähäksi aikaa, kuten ystäväni kerran osuvasti asian ilmaisi. Totuus vain on, että kahden lapsen kanssa kahdenkeskistä aikaa jää rajallisesti, mutta onneksi meillä ihan arkisetkin askareet, kuten ruoan laittaminen ja leipominen ovat mukavaa yhdessä tekemistä, eikä aina tarvitsekaan lähteä mihinkään kylpylälomille etsimään kadotettua parisuhdetta. Olemme usein puhuneet juuri tästä, kuinka ihanaa on, kun arki on ihanaa. Ettei tarvitse odottaa sitä vuoden ainutta kesälomaviikon iltavapaata, kun joku vahtii lapsia, vaan arkisin arki on parasta mitä tiedämme. (Ei sillä, että kyllä minulle kylpylälomakin kelpaisi......vink vink)

Arjen romantiikkaa, sydänporkkanoita <3

Toisaalta olen kyllä näistä vaihtoehdoista ystäviin keskittyvän suomalaisen ystävänpäivän kannalla (jos on pakko valita. Onko?). Miten paljon iloa teistä onkaan ja miten harvoin teitä tulee kiitettyä avusta ja tuesta! Ystävät ovat olleet mielessäni paljon viime aikoina, koska muuton takia tulen teistä osaa näkemään taas useammin kuin tähän asti (parhautta, JEE!), kun taas osan kanssa nähdään enää harvakseltaan (ei hyvä). Apuaa, mää en kestäää, enkä halua sanoa hyvästejä kenellekään!!! Etenkään rakkaalle ystävälle, joka sai ne joogasukat tänään lahjaksi. Mun pää sekoaa, jos en saa näitä imetyshuuruja purkaa sun kans melkein päivittäin! Onneksi tämä internetin ihmeellinen maailma on lyhentänyt välimatkoja ja yhteyttä on helppo pitää, vaikka ei livenä näkisikään niin usein. Arki kuitenkin pyörii jokaisella oman navan ympärillä ja välillä tuntuu, että siitä oravanpyörästä on vaikea irtautua mihinkään "ylimääräiseen". Onneksi on tällaisia päiviä kuin tänään. Ystävänpäiviä!

4 kommenttia:

 1. Musta taas on vähän hassuakin, miten kaveripainotteista tää on Suomessa. En löytänyt kaupasta edes korttia, joka olisi sopinut rakkaalle annettavaksi. Liian kaverimaisia kaikki. :D

  Mutta oikein hauskaa ystävänpäivää! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on tilanne toisin päin, ei meinaa löytyä ystäville mitään. Katsovat vähän oudosti, jos aikoo muistaa ystäviä tänään, naimisissa ja tuollaisia "ystäviä"... :D

   Poista
 2. Hyvä että hankit kukkia itsenäisesti. Lähetys tulee nimittäin "vähän" myöhässä tänä(kin)vuonna

  Miehesi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin epäilinkin, hyvää ystävänpäivää! :)

   Poista