tiistai 21. toukokuuta 2013

Lampaantalja

Oli pakko kokeilla sitä niin monien kehumaa Tangle teezeria; mutta ei hiuksiin vaan lampaantaljaan! Meillä on useampikin talja ollut kovassa käytössä jo pitkään ja niiden huolto on täysin laiminlyöty joutunut odottamaan vähän tässä muuttohässäkässä. Nyt kun ulkonakin on niin hyvä kuivattaa tällaista vähän paksumpaa tavaraa, oli hyvä aika ottaa tämä projekti työn alle.

Yläosa on harjattu, alaosaa ei. Huomaatteko eron?

Harjaamaton (mutta pesty) villa ei ollut kovin houkuttelevan näköinen eikä varsinkaan tuntoinen.

Talja oli jo aika huonon näköinen, lähes huovuttunut ja ennen pesua myös todella pölyinen. Olin aika pessimistinen projektin onnistumisen suhteen, mutta yrittänyttä ei laiteta (mitä se ikinä tarkoittaakin).

Harjaamisen jälkeen talja oli jälleen yhtä pehmeä kuin uutena.

Muoviharjaan tarttui aikamoinen kasa villaa ja takkuja, mutta lopulta alta alkoi paljastua se hämärästi muistamani alkuperäinen pehmoinen pinta. Nyt kelpaa tyttöjen tuon päällä pötkötellä ja leikkiä :)

As good as new :)

Nyt kun vielä joku keksisi, miten nuo taljat saisi hylkimään pölyä sen sijaan, että ne suorastaan imevät kaikki pölyhiukkaset puoleensa...

5 kommenttia:

 1. millä/miten pesit taljan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesin pesukoneessa nestemäisellä villanpesuaineella villanpesuohjelmalla. Nostin ihan valuvana kuivumaan ja sitten kun oli ihan kuiva, niin harjasin vasta.

   Poista
 2. Kiitos tästä vinkistä, täytyypä käsitellä omakin talja samalla menetelmällä. :)

  VastaaPoista