torstai 30. toukokuuta 2013

Evakossa


Sillä välin, kun talon miesväki paini asbestin kanssa, lähdin tyttöjen kanssa evakkoon tätini, tyttöjen "mummun", luo. Win-win tilanne? Me ainakin voitettiin, koska:


 1. Nähtiin kanoja ja kukko. Esikoinen tosin säikähti kukkoa, joka kiekui niin kovaa. Tiesittekö, että kukko kiekuu norjaksi kukkurukuu? Nyt tiedätte.
 2. Ne kanat ja kukko oli puutarhalla, joten nähtiin myös paljon kukkia. Sain myös monta hullua ideaa, jotka toteutetaan aikaisintaan vuoden päästä. Ne liittyvät vahvasti hyötykasveihin, pihasuunnnitteluun ja todennäköisesti myös henkilökohtaiseen konkurssiin.
 3. Nukuin hyvin. Todella hyvin. Heräilin kyllä imettämään, vaihtamaan vaippaa, kertomaan, miksi kahden aikaan yöllä ei ole nälkä, eikä silloin syödä, vaikka olisikin nälkä (paitsi äiti voi joskus syödä, mutta sitä en kertonut) ja vaihdoin paikkaa kolme kertaa, mutta aamulla oli levännempi olo kuin kertaakaan kolmeen vuoteen. Sekään ei haitannut, että yhtenä aamuna heräsin keski-ikäisenä, vaikka menin nukkumaan vielä lähes teini-ikäisenä, kun oli nukkunut niin hyvät kauneausunet.
 4. Tytöt uivat puhallettavassa altaassa monta kertaa ja itsekin siinä sai vettä päälleen, vaikka olisin kyllä mielelläni mennyt myös uimaan. En mahtunut. Tytöt uivat kesämekoissa, uimapuvut ovat hankintalistalla yliarvostettuja. 
 5. En tehnyt mitään hyödyllistä remontin suhteen. Virkistävää, kyllä nyt taas jaksaa. (Olisin kyllä tehnyt, mutta älypuhelimeksi omani on kyllä vähintäänkin epäonnistunut yksilö. Tai sitten en vain osaa. Epäilen ensimmäistä.)
 6. Epäilen myös, ettei sota-ajan evakoilla ollut ihan samanlainen täysihoito kuin meillä oli. Lapsetkin hoidettiin pyytämättä, jos halusi nukkua pidempään.

Taidan tehdä jo alustavan varauksen kyseiseen hotelliin lattioiden kunnostamisen ajaksi!

1 kommentti:

 1. Ihanan kesäisiä kuvia, josta sain idiksen, että pitää lähteä käymään vierailulla kotieläintilalla :)
  Käy kurkkaamassa Inspiroiva Sekasotku -blogini!
  ♥ Kesän kunniaksi on mahdollisuus osallistua arvontaan 2.-20.6.2013 ♥

  VastaaPoista