sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Kasvovoide suojakertoimella

Ai että, kun meitä on hemmoteltu mahtavilla kesäkeleillä! Monta päivää on jo hätyytelty hellerajaa ja sama tahti jatkuu ensi viikolla (ja mikä parasta, ei ole vielä sääskiä!)
 
Missä teidän aurinkorasvat on? Ja minkä ikäisiä ne on??

Tänään kaivettiin sitten viimein aurinkorasvatkin naftaliinista (joo, tarkistin jo aiemmin, etteivät ne olleet vanhentuneet). Aurinkorasvahan ei muuten säily avaamisen jälkeen vuotta kauemmin, ihan turha uskotella itselleen mitään muuta. Ei muuta kuin keväällä vaan uudet purkit käyttöön, iho kiittää myöhemmin. Jos ette usko minua, niin uskokaa tätä miestä! 28 vuotta rekan ikkunasta paistanut aurinko on jättänyt jälkensä kasvoihin, aika hurja näky!

Aurinko todellakin vanhentaa

Sen lisäksi, että ulkoilemaan lähtiessä meillä rasvaillaan, niin varsinkin pienten lasten vaatetukseen on hyvä kiinnittää huomiota. Mahdollisuuksien mukaan peittävät vaatteet, hattu, aurinkolasit, kyllähän te tiedätte ;) Itse käytän myös arkisin kasvovoidetta, jossa on suojakerroin ja suosittelen kyllä lämpimästi samaa kaikille kaltaisilleni kolmenkympin kriisistä kärsiville naisille hyvinvoinnistaan välittäville naisille ja miksei miehillekin. Ei sitä aina tule ajatelleeksi aamulla, että oikein aurinkorasvaa pitäisi laittaa, niin tuollainen perussuojaus päivittäin on ihan paikallaan. Tietysti, jos joskus ehtisi ottaa oikein kunnolla aurinkoa on syytä käyttää ihan oikeita aurinkorasvoja. Suojakertoimia sisältäviä kasvovoiteita on ilokseni ilmestynyt markkinoille koko ajan lisää ja myös meikkivoiteissa alkaa suojakerroin olla tuttu näky. Luulisi löytyvän jokaiselle ihotyypille oma vaihtoehtonsa. Muistattehan myös tarkistaa, että voide sisältää sen UVA-suojan, ne säteet tunkeutuvat syvemmälle ihoon ja aiheuttavat juuri niitä ryppyjä ja ihosyöpää ym. mukavaa. Voisi jopa väittää, että kunnon aurinkovoide (oikein käytettynä!) on ryppyvoiteista parhain. Ei siitä ainakaan haittaa ole ;)

2 kommenttia:

  1. Ootko aivan varma tuosta rasvojen vanhenemisesta? Musta vähän tuntuu, että kysymyksessä on markkinointikikka. Vaan saatanpa olla väärässäkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voidepohjan faasit erottuvat, rasva härskiintyy eivätkä suoja-aineet säilytä tehoaan määrättömän kauan. Esim. vartalovoiteita olen kyllä käyttänyt vuosi avaamisen jälkeenkin, mutta kyllä niistä huomaa, etteivät ole enää ihan parhaimmillaan. Aurinkovoiteiden ja lääkevoiteiden suhteen olen ehdoton. Ei ole mitään järkeä sivellä tehotonta ainetta ihoonsa. Aurinkorasvat ovat sitä paitsi niin pieniä purkkeja, että ei niistä edes pitäisi jäädä mitään jäljelle loppukesästä ;)

      Poista