tiistai 23. heinäkuuta 2013

Fitfarmin superdieetti

Avauduin tuossa kesäkuussa hieman olotilastani, joka ei ollut kovin kummoinen. Olin aika rikki sekä fyysisesti että henkisesti, en jaksanut oikein mitään, vaikka elimme näennäisesti elämämme ihaninta aikaa. Oli tehtävä jotain. 

Koska olen taustaltani joukkueurheilija ja tottunut aikatauluihin ja selkeisiin ohjeisiin ajattelin kokeilla Fitfarmin superdieettiä. Olen katsonut pari jaksoa Jutta ja puolen vuoden superdieetit  (taas yksi realityohjelma, huokaus), mutta olen kyllä vakuuttunut ohjelmaan osallistuneiden tuloksista. Pari esimerkkiä tuttavapiiristä ja lukuisia onnistumistarinoita netissä sai minut klikkaamaan nettisivun auki ja panostamaan 49 € omaan itseeni. Jos ei veikkaa, ei voi voittaa...

Jutta antaa läskeille kyytiä!

Neljäs viikko on alkanut ja olo on hyvä. Ei uudestisyntynyt, mutta huomattavasti lähempänä sitä minää, joka on itselleni (ja varmasti muillekin) mieluisampi. Suunta on oikea.

Superdieetti perustuu tiukkaan ruokavalioon (ja tiukalla tarkoitan tarkasti rajattuja ja ohjeistettuja viikko-ohjelmia) sekä tehokkaaseen lihaskuntoharjoitteluun, johon lisätään sopivasti aerobista liikuntaa. Olen viimeinkin innostunut tekemään kuntopiiriä kotona ja tuloksia alkaa näkyä! Tänään meni jo neljän kierroksen, noin tunnin kuntopiiri helpommin läpi kuin tähän asti. Kämmeneenkin meinasi tulla rakko, kun punnersin niin tosissani :D Kiloja on karissut jo viisi ja jäljellä on vielä riittävästi tuleville kolmelle viikolle ja varmasti vähän vielä senkin jälkeen. Mutta on IHANAA, kun housut eivät purista enää niin paljon ja uskallan jo haaveilla, että ehkä sittenkin pääsen joskus vaatekaupassa pukukoppiin ja voin oikeasti ostaa niitä vaatteita joista pidän enkä vain niitä, jotka sopivat päälle. 

Formaattia en voi tässä nyt hirvittävän tarkkaan avata, mutta sanottakoon sen verran, että vettä juodaan paljon ja aterioita on viisi päivässä, jotta aineenvaihdunta pysyy käynnissä. Kevyitä kolajuomia (= Pepsi Max) saa juoda, praise the Lord! En ehkä olisi muuten selvinnytkään, kun pullan mättäminen ja muu herkuttelu on loppunut kuin seinään. Pakko muuten tähän väliin taputtaa itseä vähän selkään, että hyvä minä, kun en ole syönyt pullaa, vaikka on käynyt kahvittelijoita. Niin sitä pitää! ;)

Viime aikoina olen syönyt aterioita, jotka näyttävät tältä:


Lounaaksi tien päälle tonnikalasalaatti, rasvatonta raejuustoa, salaattia, kevätsipulia, kurkkua ja vihreää paprikaa. Huh miten epätarkka kuva!
 
Päivälliseksi tortilla ilman tortillaa, eli jauhelihaa, riisiä, punasipulia, 3 % fetaa, salaattia ja kurkkua. Muut söi sitä tortillaakin, byhyy!
 
Iltapalaksi rahkaa, vehnäleseitä, mustikoita ja mansikoita (ja taisi olla vähän makeutusainettakin, kun oli niin kirpeää rahkaa).

Eikö näytäkin ärsyttävän vihreältä ja terveelliseltä? Ja hyvältä!

En laita vielä mitään Naked truth body-kuvia, mutta ehkä vielä ennen syksyä :) Vai haluatteko kuulla tästä projektista vielä lisää? Minähän olen ajan hermolla ja kirjoitan mitä yleisö pyytää ;)

10 kommenttia:

 1. Hienot kuvat!
  Ja ensimmäinen kuva oli vaan otettu isolla aukolla, siksi syvyysterävyysalue oli niin kapea.

  Miehesi

  VastaaPoista
 2. Lisää ehdottomasti! :) mun pitää aloittaa joku imettäjäystävällinen painonpudotus elokuussa. Miten voimiaan olla ilman herkkuja? Tarjoatko kahvivieraille pullaa, mutta tiukkana et ote ota?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei 12.8. alkaa uus ryhmä! Mukaan vaan! Ite imetän myös, siellä saa asialliset ohjeet, miten perusrunkoa tulee muuttaa, ettei tule ongelmia imetyksen kanssa. Mä oon ottanu ihan teetä vaan ite ja tarjoillu vieraille pöydän täydeltä herkkuja ;) en oo sen kummemmin kotona selitelly, kylässä oon ollu jopa omilla eväillä ja sanonu ihan suoraan mistä on kyse. Ei oo kukaan ainakaan vielä loukkaantunu, vaan kannustaneet projektin kanssa :)

   Poista
 3. Go girl!
  Mua melkein hävettää tunnustaa, mutta olen miettinyt Jutan "talliin" liittymistä myös. Kun nämä muutamat turhat kilot harmittavat. Paino ei ole ongelma, mutta entisiin vaatteisiin mahtuminen ja olomuoto ovat.

  Taidanpa ottaa ekaa kertaa elämässäni itseäni niskasta kiinni ja tehdä samat kuin sä! Kulkee sitten se juoksukin vissiin paremmin. Kun siis saisi ja ehtisi juosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä olin kans aluksi vähän häkpeissäni; tähänkö on tultu? Mutta ei oo kuule kaduttanu yhtään! pari kiloa vielä, niin aletaan olla pelaaja-aikakauden mitoissa :) Tässä kyllä kiinteytyy, vaikka ei paino paljon tippuiskaan, kun syö ja liikkuu oikein. Mukaan vaan! :)

   Poista
 4. FitFarm kuulostaa tosi hyvälle ja tsemppiä kovasti loppumetreille! Itsekin olisin kiinnostunut liittymään tuohon, mutta ruokavammaisena vähän epäilyttää. Osaatko oman kokemuksesi perusteella sanoa, etä onnistuuko nuo ruokavaliot maidottomina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljonhan tuossa on esim. rahkaa ja raejuustoa proteiininlähteenä, mutta vaihtoehtoisesti voi syödä kananmuna valkuiaista tai kanaa, kalkkunaa, tonnikalaa, naudanlihaa jne. Tuolla foorumiosiossa saa kyllä hyviä vinkkejä, kun melkein kaikilla on joku "vamma" ;) nyt vaan ilmoittautumaan :)

   Poista
 5. Vou ja vau! Nostan hattua. Ja laitan harkintaan, jos kerta PepsiMaxia saa juoda! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pepsi max auttaa jaksamaan :D suosittelen!

   Poista