perjantai 12. heinäkuuta 2013

Ruohonleikkaus

Lenkille lähteminen näyttää edelleenkin olevan vaikeaa, mutta puutarhatyöt ne vasta vaikeita ovatkin. En ole edes yrittänyt kitkeä penkkejä tänä vuonna, saavat rehottaa kuten tähänkin asti (onneksi täti kävi pelastamassa parhaat perannat täystuholta). Palaan puutarhaprojektiin sitten joskus remontin jälkeisenä aikakautena. Mutta ruoho on leikattava, että pääsee eksymättä kulkemaan ulko-ovelta autolle ja takaisin. 

Sen sijaan, että panostaisimme nykyaikaisiin ruohonleikkurirobotteihin, otan kyseisen velvollisuuden hyötyliikunnan kannalta. Sports trackerin mukaan reilu tunti näytti tältä:

Älkää huomioiko tuota kellonaikaa ylhäällä. Meni pari tuntia ruohonleikkauksesta, ennen kuin tajusin kuinka screenshot oikein otetaan...

Poljen siis niska limassa reilun tunnin työnnettävä ruohonleikkuri edellä kuunnellen äänikirjaa. Reilu kaksi kilometria lykkimistä ja ihan kiitettävä määrä kaloreita palaa samalla, kun pääsee äänikirjassa taas pari lukua eteenpäin. Kunnon kuulosuojainmalliset kuulokkeet ovat edellytys kirjan seuraamiselle, toivottavasti en kuuroudu parin vuoden sisällä, kun ruohonleikkuri ja kirja huutavat kilpaa. 

Puutarhanhoidosta sen verran vielä, että kunhan sen aika on, niin aloitan kyllä pensaiden ja penkkien reunojen siistimisellä. Kivetystä ja katetta vaan joka paikkaan, että pääsee helpommin sitten lykkimään sitä ruohonleikkuria. Ja noille piikkipensaille on myös tehtävä jotakin, hitto kun aina osuu käsivarteen joku piikeistä, vaikka kuinka varoo.


Norjassa mies hoiti nurmikon tällaisella antiikkisella laitteella ja se jos mikä kävi hyötyliikunnasta. Eikä kulu bensaa, laitetaanpa tämäkin vielä harkintaan jos mies ajaa jatkossakin nurmikon... ;)
 

Kylähullun paperit lähtis takuuvarmasti, jos tuollaisella pyörällä surruuttelisi menemään! :D Ihan niinkuin niitä ei nyt jo tähän talouteen tarjottaisi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti