torstai 18. heinäkuuta 2013

Lelusäilytys

Jyskin SMILEY

Miten teillä säilytetään leluja? Kaipaan vinkkejä, jotka oikeasti toimii! Meillä lelut nimittäin säilytetään suurimmaksi osaksi lattialla... 

SmartStoren laatikot on ehkä vähän tylsiä, mutta niitä on vaikka minkä kokoisia ja ne toimii!

Ajateltiin, että kun muutetaan, niin lisätään iltarutiineihin lelujen siivous, jotta tuolloin n. 2,5 vuotias oppisi siivoamaan omat jälkensä. No, sitä iloa kesti muistaakseni kaksi iltaa...

IKEAn Expedit-hylly kenties? Edullinen ja imee sisuksiinsa hurjan määrän tavaraa. Korejakin löytyy mistä valita.

Meillä tulee leluja säilytykseen vähän alakertaan, tyttöjen omaan huoneeseen ja sitten tuonne "leikkimökkiin". Nyt kaipaisin hyviä ideoita "kannoiksi", eli  haussa on jotain metsäistä laatikkoa, koria ja hyllyä. Heh, tosi helppo vai mitä? Sen täytyisi olla myös toimiva, muunneltavissa oleva säilytysjärjestelmä, jotta sitä voidaan tilanteen mukaan aina muokata. Kevyitä, riittävän pieniä osasia, jotta pienet lapset jaksavat liikutella ja äiti pitää järjestyksessä.

Siinähän se lukee nimessäkin, Luhta KANTO

Tuollaiset punotut korit sopis kyllä metsäteemaan, mutta voin vain kuvitella miten ne syö pienet legopalikat ja nipsut sisuksiinsa :/ Tätäkin täytyy vielä miettiä monen monen yön yli...

IKEA PS 2012, ei niin edullinen, mutta itse maalaamalla tuosta voisi saada aika hienon :)

10 kommenttia:

 1. meillä on noita smartteja ja kyllä onhan ne aikas tylsiä. Tokmannin valikoimissa tosin silloin tällöin myös värikkäitä versioita mattapinnalla joten ei romut kuulla läpi. Tai siis en tiedä onko ne nyt virallisia smartteja mutta ihan hyvin toimineet. meillä 40l neliö laatikoita sekä sängynaluslootia ja kaikki kasassa vielä kolomen vuoden jälkeen vaikka tokmannin halpiksia ovatkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo smartit ois kyllä kustannustehokkaita. Niitä kun voi käyttää ihan kaikkeen muuhunkin säilytykseen ja kokoja tosiaan löytyy. Pitääkin vilkaista, jos sieltä Tokmannilta löytys jotain mieluisaa sävyä, kiitos vinkistä :)

   Poista
 2. Ei ole patentinkestävää vinkkiä antaa valitettavasti. :/ Meillä on parhaiten toimineet tällaiset tukevat kangaskorit: http://www.hm.com/fi/product/08593?article=08593-A
  Tollaiset on tarpeeksi laakeita lelujen sullomiseen niihin. Yritettiin joskus myös jotain pienet lelut pieniin laatikoihin jne. mutta eipä ne siellä pysyneet. Nyt on kaikki sikin sokin isommissa kangaskoreissa.

  Innolla odotan, josko jollain olisi joku tosi hyvä vinkki lelujen säilytykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei noi on kauniit! Jossain näin sellasen version noista smarteista, että oli liimattu esim. junan kuva siihen laatikkoonn, mihin tuli junarata, legon kuva legolaatikkoon jne, että lapset tietäis mitä on missäki, mutta en tiiä onko niin kurinalaisia lapsia olemassakaan, jotka lajittelis lelunsa oma-alotteisesti!

   Poista
 3. Meillä on ollut tapana siivota lelut veks joka ilta, koska vielä toistaseksi lelut täyttää siis OLKKARIN lattian ja aikuisten mielenrauhaksi olkkari on saatava olkkariksi edes lapsen nukkumaanmenon jälkeiseksi ajaksi :-) Ja hei KAS KUMMAA, laps 1v on alkanut itse (pyynnöstä) siivota leluja laatikkoon tällä viikolla! Ollaan oltu ihan WHOAH!

  Ja meidän lelusäilytysratkaisu on ollut ollut Ikean Kivik-rahi (meillä on muutama Kivik-nojatuoli muutenkin) olkkarissa. Alkaa hiljalleen olla aika ääriään myöten täynnä, mutta on toiminut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, arvostan! Meillä on tuota rojua joka paikassa, niin silmä tottuu sekamelskaan, eikä jaksa itse vaivautua joka ilta kyykkimään joka sohvan ja kaapin alle... Mutta jotain tässä on tehtävä! Tuollainen rahi-ratkaisu ei ois yhtään hullumpi :)

   Poista
  2. Rahin kansi on vähän painava nostaa, mutta noin muuten se on kyllä tosi toimiva! Kannen ollessa kiinni on kuin leluja ei oliskaan :) Päivisin tietty kansi on auki koko ajan ja rahia ei silleen istuimena käytetäkään..

   Poista
 4. Meiltä löytyy juuri tuo Ikean Expedit-hylly valkoisena 16 lokerolla. Osissa lokeroissa on huoneen värimaailman mukaan limenvihreitä ja turkooseja koko lokeron täyttäviä laatikoita (muistaakseni Jyskistä) mm. duplo-legoille, osissa hieman pyykkikoria muistuttavia koreja (Tiimarista) mm. pehmoleluille ja osat lokerot toimivat ilman laatikoita säilytyspaikkoina kirjoille, lautapeleille jne. Tuohon 16 lokeroiseen hyllyyn tosiaan uppoaa melkoisen paljon tavaraa ja ainakin meidän 3,5 vuotias tenava osallistuu oikein mielellään lelujen keräämiseen iltaisin, kun kaikille tavaroille on oma paikka tai laatikko. Suosittelen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei muistatko tarkemmin (tai lukeeko niissä), mitä koreja ne koko lokeron täyttävät on? Mä olin niin kapeakatseinen,etten hoksannu, että muutki ku Ikean laatikot vois sopia niihin just sopivasti :) mä alan nimittäin kääntymään sen 8-lokeroisen kannalle.

   Poista
 5. Ja minä puolestani en hoksannut ostaa Ikeasta kuin pelkän hyllyn ja sitten aloin kotona ihmetteleen, että oishan noihin lokeroihin voinut jotain korejakin ostaa... ;) Eli lokeroihin juuri passelit (koko 30 x 30 x 30 cm), limenvihreät muovilaatikot löytyi siis Jyskistä ja pohjassa lukee "Plast1 Design by Jorgen Hjordie". Laatikot myytiin kolmen seteissä, mutta siitä on nyt jo 2 vuotta aikaa, joten en tiedä kuuluvatko enää Jyskin valikoimiin. Koreja ostin Tiimarista nyt alkukeväästä, mutta niissäpä ei ole sen kummemmin mitään merkkiä. Ei muuta kuin mittanauhan kanssa tutkailemaan markettien, halpahallien jne. korivalikoimia, niistä voi tehdä yllättäviäkin löytöjä. Nimimerkillä Niin tein minäkin ;)

  VastaaPoista