sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

DIY vartalokuorinta

Au Harkin KOTO-blogissa oli maukas (no en maistanut!) vartalokuorinnan ohje. Kookos, joka ei yleensä ole suosikkini, toimi mintun kanssa yllättävän hyvin ja iho jäi ihanan pehmeäksi öljypitoisen kuorinnan jäljiltä. Niin jäi kyllä kylppärin lattiakin, joten varovaisuutta, jos kokeilette itse! 

Innostuin tästä niin paljon, että enon vaimokin sai erän farmaseuttisella tarkkuudella valmistettua vartalokuorintaa 50-vuotislahjakseen. Vähän hemmottelua arkeen :)


Tässä ohje suoraan copy-paste Anun blogista:

Tarvitset: Puhtaan lasipurkin, 1dl kookosöljyä, 1dl oliiviöljyä, 1dl kidesokeria (ruskeaa tai valkoista), 0,5dl sormisuolaa (on lempeämpää iholle kuin kovemmat merisuolakiteet, mutta nekin käyvät), nipun tuoretta minttua (noin kolme oksaa)

Lusikoi lasipurkkiin kookosöljy (voit sulattaa varovasti vesihauteessa, jos kookosöljy on liian kovaa), lisää oliiviöljy, suola ja sokeri. Silppua mintunlehdet ja lisää joukkoon. Sekoita huolella.

Kuorinta säilyy hyvänä useamman viikon.
 
Käyttö: hiero kuorintaa saunassa kostealle iholle pyörivin liikkein. Käytä kantapäiden ja muiden kuivempien alueiden kohdalla enemmän voimaa. Anna vaikuttaa hetken ja huuhtele lämpimällä vedellä. Kuorinnan jälkeen et tarvitse edes kosteusvoidetta, sillä öljyt jättävät ihon ihanan pehmeäksi.


Lisäisin vielä pari farmaseuttisen lääkkeenvalmistuksen käytännön harjoituksissa opittua kohtaa ohjeeseen: Huomioi sekoittaessa, ettet runno sormisuolaa atomeiksi, sen kuoriva vaikutus saattaa hieman kärsiä, jos ne pikkumurut liukenevat jo kämmenellä. Toiseksi, varaa riittävän suuri lasipurkki, jotta siihen jää ravistelutilaa, purkista tulisi täyttyä noin 2/3 (sarjassamme älä tee niin kuin minä teen, vaan niin kuin minä sanon). Oliiviöljy tuppaa nousemaan suspension pinnalle ja silläkin yksinään on heikko kuoriva vaikutus, tosin ihosi on kuin vauvan pylly sillä hinkkaamisen jälkeen. Ravistele nyt kuitenkin sitä purkkia varovasti ennen käyttöä, niin saat homogenisen seoksen. Tekisi mieli laittaa tähän myös valmistuspäivä, eräpäivä ja eränumero, mutta ehkä se ei täällä kotioloissa ole ihan niin tarkkaa...

Sitten pieni kysymys Anulle ja teille; mitä ihmettä noilla lopuilla mintunvarsilla voi tehdä? Lisätäänkö ne saunavihtaan/vastaan vai mitä??

8 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanalta! Miksiköhän noihin muuten aina tulee sokeria eikä pelkkää suolaa kuorimaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan sitä soveltaa ja laittaa vaan toista, mutta tuleehan siinä vähän laajempi skaala raekokoa, kun on eri aineita. Kirvelee tuo suola haavoja sormissa, sokeri ei niinkään.

   Poista
 2. Kuorinta sinänsä vaikuttaa mahtavalta, mutta olin jotenkin vielä ihastuneempi farmaseuttisen lääkevalmistuksen opintojen tuomasta käytännön kokemuksesta! En osaa aivan selittää. Mutta jos haluat, voit perustaa farmasia-aiheisen blogin - sille on jo valmiina pieni, mutta sitäkin innokkaampi yleisö: minä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tuossa on ideaa! Nyt vaan joku shokeeraava nimi blogille, ehdotuksia??

   Poista
 3. Sokeria sen takia, että suolalla on ihoa kuivattava ominaisuus :) Jos siis käyttää pelkkää suolaa voi joissain tapauksissa vaikutus olla epätoivottu! (Näin luin jonkun viisaamaan tekstistä joskus) :D

  VastaaPoista
 4. Voikos tossa käyttää kookosöljyna nestemäistä kookosöljyä ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on aika juoksevaa jo valmiiksi, mutta mikäänhän ei estä kokeilemasta! :)

   Poista
 5. Jos ei ole kookos öljyä niin voiko sen korvata jollain muulla aineell? :)

  VastaaPoista