torstai 14. maaliskuuta 2013

Sylvi

Ah, kohta on kunnolla kevät ja voi heivata nuo toppatakit varastoon ja ottaa tämän ihanuuden käyttöön :) Tuossa pakkaillessa hipelöin viimeisintä suurta neulomissaavutustani, Sylviä. Mari Muinosen suunnittelema kaunis neuletakki oli kyllä kaiken sen vaivan ja ajan arvoinen mitä se vaati. 


Ohjeen bongasin jo vuosia sitten, mutta kesti kauan ennen kuin löysin mieleiseni langan (ja AIKAA) tämän toteuttamiseen. Langaksi valikoitui lopulta Drops garnin Eskimo turkoosina. Harmi, että se huopuu niin herkästi, vähän hirvittää raahdinko käyttää koko takkia, mutta lanka oli muuten niin sopiva neuleeseen ja niin ihanan värinen, että pakko se oli tähän ottaa. Kun viime kesänä makailin sohvalla olympialaisia katsellen päätin, että nyt tai ei koskaan. Kaksi viikkoa kestäneet kisat riittivät melkein, projekti venyi vain vähän päättäjäisten jälkeen. Tässä auttoivat tosin myös 9 numeron puikot, joilla nuo helmineuleosiot valmistuivat lähes itsestään. Selän kaunis köynnöskuvio oli myös helpompi kuin miltä näyttää, koska nuo terälehdet neulotaan erikseen. Köynnökset on toteutettu ihan tavallisella palmikkotekniikalla. Nuo koristehakaset täydentävät kokonaisuuden ja ne ovat jotenkin tosi norjalaisia, joten siinäkin mielessä sopivat hyvin juuri omaan neuleeseeni :)


Yksi haaste oli tuo maha... Kunto oli vähän niin ja näin raskausaikana ja sovittamalla ei saanut kyllä mitään käsitystä takin istuvuudesta, mutta kyllä tässä ennen kesää jo ollaan sellaisissa mitoissa, että tuon kehtaa päälleen pukea.
 
Sylvin ohje on tilattavissa täältä. Se on valitettavasti vain englanniksi, mutta kuvat ovat selkeät, joten pienellä vaivalla ohje on täysin tulkittavissa. Mari Muinosen blogi, MadeByMyself löytyy taas tämän linkin takaa.

1 kommentti: