sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Siivooja

Väittelimme keskustelimme tässä mieheni kanssa eräänä iltana taas tulevaisuudesta ja juttu ohjautui jossain vaiheessa sille linjalle, että päästiin puhumaan kodin siivoamisen ihanuudesta ja kamaluudesta. Ystäväni sanoin "Minä en ole näin pitkään kouluja käynyt, että omia paskojani siivoaisin". Olen samoilla linjoilla, syynä kuitenkin ehkä voimakkaammin oma haluttomuus ja laiskuus siivoamisen suhteen. Voiko mitään yhtä tympeää tekemistä ihminen keksiä? No silittäminen joo, se on vielä kaiken lisäksi niin turhaakin, mutta se nyt menee samaan kategoriaan siivoamisen kanssa.No keskustelu ajautui pattitilanteeseen siinä vaiheessa, kun minä ilmoitin, että heti, kun olen niin varoissani (kuin kuvittelen epärealistisesti joskus olevani), niin palkkaan meille siivoojan (siistijän siis). Siitähän saa niitä jotain vähennyksiäkin, niin saa sitten nauttia vapaa-ajastaan kunnolla, kun ei tarvitse stressata sitä ainaista siivoamista. Miehelläni oli asiaan täysin päinvastainen näkemys. Hän mieluummin ottaisi töistä vapaata ja siivoaisi itse! (Mainittakoon tässä yhteydessä myös kiitoksena, että olen saanut useampaan kertaan lahjaksi mm. äitienpäivänä siivotun kodin, koska se on suurin piirtein paras lahja mitä kuvitella saattaa :) )


Kumpi siis on parempi/pahempi? Tehdä hitosti töitä, että on varaa siivoojaan, että on enemmän vapaa-aikaa (ja ikke minst on paremmalla tuulella)? Vai tehdä vähemmän töitä ja siivota itse, jolloin teoriassa jää yhtä paljon vapaa-aikaa ja rahaa kuin ensimmäisessä vaihtoehdossa? (Sanokaa nyt, että tuo eka on paljon parempi, niin voin vedota teidän viisauteenne, kun tämä aihe seuraavan kerran nostetaan pöydälle!)


Lopullista päätöstä siistijän kohtalon suhteen odotellessa joudun tyytymään kohtalooni ja kuuraamaan tämän kirotun suuren talon ihanan lastemme ensimmäisen kodin luovutuskuntoon. Viikon päästä pitäisi olla valmista, huokaus...

Kuvat Pinterest (taas). 

6 kommenttia:

 1. Asiavirheiden korjausta:

  Siivouspalvelun ostaminen omalla ansioilla on sikamaisen törkeän kallista. Kaiken minkä voi ja osaa tehdä itse kannattaa tehdä itse (ellei palkka satu olemaan pörssiyhtiön TJ tasolla).

  Nopeasti ajateltuna voi keskipalkkainen (3000e/kk) maksaa tekemällä päivän töitä ja ansaitsemalla 150e bruttona josta jää käteen noin 100e (noin 12,5e/tunti käteen) .

  Jos saat jostain siivoojan joka pesee koko talon lattiasta kattoon neljässä tunnissa (aika joka minultä kuluu JOS puunaan kaiken kristallin kirkkaaksi) ja velottaa alle 50e koko hommasta niin silloin kyse on oman työnsä "vaihtamisesta" tunti-tunnista periaattella.

  Sellaista siivoojaa ei löydykään joka siivoaa kuitilla ALV ja pakollisten sivukulujen jälkeen alle vitosen brutto tuntipalkalla (tästä pitäisi vielä siivoojan maksaa ansiotulovero!).

  Täten meidän keskipalkkaisten on vaihdettava useampi tunti leipätyössä saadaksemme joku siivoamaan meidän paskamme edes yhden tunnin ajan huomattavasti huonommalla nettopalkalla.

  http://research.nordeamarkets.com/en/2013/02/12/80-verottajalle/

  TÄSSÄ syy miksi siivoan ja värkkään itse. Sitä paitsi tulet hyvälle tuulelle kun kotona yllärinä odottaa siisti koti ja pullan tuoksu.


  Terveisin
  Miehesi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... Tulen kyllä hyvälle tuulelle, kun sinä siivoat, mutta en silloin, kun itse siivoan... Ei kaikkea voi ajatella noin analyyttisesti. Jos haluan roponi tuhlata siivoojaan, niin mikäs sinä olet minua estämään?? ;)

   Poista
 2. Meillä aikasemmin kävi siivooja, mutta pidemmän päälle se alkoi tuntua jotenkin vähän turhalta. Nyt ollaan päädytty puoliväliin (ainakin ajatuksen tasolla, vielä ei olla päästy toteutukseen asti): voitaisiin palkata siivooja kolmesti - neljästi vuodessa tekemään ison kertasiivouksen. Sillä välin voidaan itse pitää huolta sotkuistamme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain ton tyylistä voisin itsekin ajatella. Pari perusteellista siivousta vuodessa, niin itse voisi sitten ne viikkosiivoukset hoitaa.

   Poista
 3. Kommentoin anonyyminä sattuneesta syystä ;). Meillä on kaksi pientä lasta ja olen hoitovapaalla. Mieskään ei ole miljonääri, vaan ihan tavallinen työmyyrä. Meillä käy siivooja kerran-pari kuussa. Hän veloittaa kympin tunti ja meidän kodin siivoamiseen menee kolme tuntia. Siivoja on tutun tuttumme ja maksamme hänelle pimeästi. Hyi meitä! Mutta siis näinkin voi tehdä, kun on tarpeeksi väsynyt ja mukavuuden haluinen pienten lasten vanhempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti aika moni (Heidi Hautalan lisäksi) käyttää tuota takaporttia. Moni naapurin tyttö on tyytyväinen ikkunat pestyään, kun on muutama seteli takataskussa.

   Poista