tiistai 19. maaliskuuta 2013

Mummon kädet

Arvatkaa montako kertaa olen pessyt kädet vuorokauden aikana? 21 kertaa. Ja nyt oli kyseessä aika kevyt vuorokausi, koska mies hoiti vaipanvaihdot illalla ja pakkaaminen oli suhteellisen siistiä eilen. Useimpina päivinä lähestytään varmasti reilua 30 pesukertaa vuorokaudessa, kun yhdellä vessareissulla (vaipanvaihdot kahdelle ja kestovaippojen huuhtelut ym.) voi helposti kertyä viisikin käsienpesua.

Aika monta kertaa tulee kädet pestyä päivän aikana.

Atooppinen ihoni kun muutenkin hilseilee ja sormenpäät halkeilevat vähän väliä, niin nyt se vasta mukavaa onkin. Melkein joka sormi auki kaikesta vauvan pyllyn pesemisestä, kynsiharjalla hankaamisesta, harsojen taittelusta, pahvilaatikoiden pyörittelystä ja pölyjen pyyhkimisestä. 

Tässä olis sellainen kuva kuivista ja haavaisista käsistä, mutta koska niiden näkeminen pistää oksennusrefleksin ärsyyntymään, niin voitte jokainen kuvitella ne mielessänne, jos haluatte. 

On sellainen olo kuin lapsena, kun oli istunut kylvyssä niin kauan, että iho alkoi rypistyä. Mummon sormet, ne mulla on, mutta ryppyjen lisäksi veri tihkuu vähän väliä jostain ratkenneesta haavasta. 

Verenpainekin on niin korkealla koko ajan, että veri suorastaan suihkuaa aavikoituneista ratkeamista. Muuttofirma ilmoitti juuri, ettei autoa saada maanantaille. En käsitä miten voi olla mahdollista, kun asiasta on sovittu ikuisuus sitten... Ehdottivat huomista muuttopäiväksi. Että kehtaavat! Ei onnistu mitenkään niin monesta syystä, etten ala aikaani niiden luettelemiseen tuhlaamaan. Ärsyttää niin paljon, että syke on koko ajan yli 100. Tuleepahan kestävyysharjoittelu tehtyä tässä samalla. PRKL! -> Pakkaamaan.

Nyt tähän joku rauhoittava otos. Ensi kesänä on tällaiset näkymät aamuisin. Ja syke laski samantien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti