torstai 10. tammikuuta 2013

Elixia kids

Taisin jo aiemminkin mainostaa, että Elixia Kids mahdollistaa vanhempien treenaamisen, enkä vähättele yhtään. He hoitavat lapsia jo kuusiviikkoisesta lähtien. Tämä siksi, että äidin synnytyksen jälkeinen lääkäritarkastus on kuuden viikon kohdalla, ja äidin kunnosta halutaan varmistua ennen treenaamisen aloittamista (toki omalla vastuulla voi aloittaa harjoittelun kuntokeskuksessa aiemminkin, mutta silloin pitää lapsella olla jokin muu hoitojärjestely).

Olen kuullut huhuja, että Suomessa vastaavat lapsiparkit eivät ota alle kolmevuotiaita vastaan. Pitääkö paikkansa? Jos pitää, niin hyi! Juuri äitiysloman aikaanhan sitä nainen kaipaa eniten liikuntaa, että palautuu synnytyksestä ja pääsee johonkin purkamaan niitä hormonimyrskyjä. Tästä pitää tehdä lakialoite mitä pikimmiten, asia on korjattava...

Vanhemmat voivat ikkunan läpi tarkistaa välillä nukkuuko vauva vielä tai miten leikit isommilla sujuvat.
Aukioloajat ovat kattavat, joten se ei ainakaan ole tekosyy kotona löhöämiselle:
Ma - Pe: 09:00-12:00 & 16:00-19:30
La: 09:00-12:15
Su: 09:00-12:15

Meidän päivärutiinit menee suunnilleen niin, että esikoinen heivataan päiväkotiin leikkimään puoli kymmeneksi (jolloin yhteiset retket, tanssit ja laulut ym. alkavat) ja me vauvelin kanssa otetaan alkulämpimät juoksemalla alamäkeen, että ehditään kymmeneltä alkavalle tunnille. Vauva nukkuu aina (no kerran on herännyt) sillä aikaa, kun käyn jumpassa ja yleensä ehdin kotiin ja suihkussakin käydä ennen kuin hän herää. Tyttö on selvästi tajunnut, että äiti tarvii välillä vähän alene tid.  

Pienet vauvat siis lähinnä nukkuvat tuolla lapsiparkissa, mutta on heillekin omat lelunsa ja hoitajansa, jos sattuvat heräämään (he luonnollisesti hakevat äidin/isän paikalle, jos lapsi esim. ei rauhoitu tai vaippa täytyy vaihtaa). Pallomeri, kiipeilyseinä, DVD:t, piirtäminen ja muut lelut ja aktiviteetit pitävät huolta, että lasten aika kuluu kuin siivillä. Vanhemmille (4-6 -vuotiaille) lapsille järjestetään viikonloppuna oma jumppa aamupäivällä, hyvä asenne liikuntaan opitaan jo pienenä ;) Tunnilla liikutaan musiikin tahdissa erilaisten leikkien muodossa ja lopuksi rentoudutaan ja hiljennytään hieman, etteivät vanhemmat saisi pelkkiä ADHD-lapsia takaisin.

Aktiviteetteja löytyy laidasta laitaan.


Joten KIITOS Elixia ja Elixia Kids! Ilman teitä olisin sekä huomattavasti lihavampi että aika lailla masentuneempi.

PS: Kaiken hyvän lisäksi Elixia Kidsillä on töissä Kristianiksi naamioitunut Justin Bieber! Se jos mikä motivoi äitejä treenaamaan ;)

2 kommenttia:

  1. Tampereella kävin Fressillä ja niiden lapsiparkki oli periaatteessa yli 3-vuotiaille. Poikeustapauksissa ottivat myös pienempiä hoidokkeja, mutta käsittääkseni kuitenkin vain omilla tolpillaan kulkevia tapauksia. Kertaakaan en nähnyt siellä vaunuissa pötköttäviä. Käsittääkseni lapsiparkin vetäjillä ei ollut mitään sen kummempaa koulutusta tuohon hommaan. Olivat samoja tyyppejä, joihin törmäsi muina aikoina vastaanottotiskillä tai jumppia vetämässä. Moni tuttu olis ollu tulossa salille mukaan äitiyslomalla, mutta hoitoa ei järjestynyt pienelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollakin ovat ihan tavallisia työntekijöitä, eiköhän ne joilla on pedagogista koulutusta oo päiväkodeissa ja muualla töissä. Mutta niinhän ne on naapurintytötkin kouluttamattomia ja ihan hyvin selviävät satunnaisista illoista yksin :) Ite oon ainaki ihan hyvillä mielin jättäny lapset siihen tunniksi :)

      Poista