tiistai 22. tammikuuta 2013

Salaattiveitsi

Mieheni sai minulta joululahjaksi salaattiveitsen, koska en keksinyt MITÄÄN muutakaan sille tulisi varmasti käyttöä. Vielä lähes kolmikymppisenäkin sitä pystyy näköjään ihan vaivatta huijaamaan itsensä luulemaan, että joku veitsi lisäisi innostusta valmistaa salaattia. 

Trudeau salaattiveitsi

No, ostin jossain vaiheessa myös jäävuorisalaatin. Sen oltua jääkaapissa viikon, oli aika kokeilla uuden karheaa salaattiveistä. Ensin salaatista tosin piti kaapia pinnasta kaikki pilaantunut pois, mutta ei se niin vaarallista ollut, jäljelle jäävä nysä riitti ihan hyvin salaatiksi, kun lisäili vaan tarpeeksi muita aineksia. Veitsi oli yllättävän terävä, mutta taipui jonkin verran hyvin treenattujen käsieni voiman alla. Pitää varmaan vähän tuota saliohjelmaa hioa vielä enemmän jalkapainotteiseksi.

Tästä apuvälineestä, jota ilman en tiennyt pärjääväni, saamme kiittää Sokkokokki-ohjelmaa, jossa häviäjä saa lahjaksi salaattiveitsen. Ideana on siis se, että salaatin solurakenteet eivät rikkoudu muovisella terällä leikatessa, eikä salaatti tällöin tummu leikkuupinnasta, kuten käy metalliveitsellä leikatessa. Vaikea sanoa yhden salaatin jälkeen toimiko veitsi toivotulla tavalla vai ei, koska a) salaatti oli niin vanhaa ja ruskeaa jo ennen leikkaamista, että mahdollista lisätummumista oli vaikea havaita ja b) salaatti syötiin kerrankin niin nopeasti, ettei se ehtinyt muhia ja aloittaa omaa elämäänsä jääkaapissa, kuten yleensä käy. Täytyy otoskoon kasvaessa palata uusien tutkimustulosten kanssa asiaan.

Vinkkinä mainittakoon, että tämä toimii erinomaisena lahjana hänelle, jolla on jo kaikkea, koska se vie laatikossa huomattavasti vähemmän tilaa, kuin esimerkiksi popcornikone.

PS: Tämä ei ollut ainoa joululahja miehelleni, joten ei huolta. Mutta reilun kymmenen vuoden yhdessäolon jälkeen on vaikea yllättää kumppaniaan näissä lahja-asioissa, varsinkin kun toinen ei tarvitse varsinaisesti mitään. Mieheni taisikin kommentoida lahjan avatessaan: "Tämä taisi olla enemmän sinulle." Miten niin?!?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti