keskiviikko 7. elokuuta 2013

Suklaakakku

Moni kakku päältä kaunis, mutta harvassa lusikka sisällä!


Tämä kakku tunnetaan myös nimellä laihduttajan painajainen. Voita, sokeria, tomusokeria, kananmunia, suklaata, suolaa, vehnäjauhoja! Tervetuloa kilot ja verisuonitukos!


Pohja
I                       3 dl sokeria
100 g voita  
II                      2 munaa
III                    1 dl kiehuvaa vettä
5 rkl kaakaojauhetta
IV                    4 dl vehnäjauhoa
1 tl soodaa
1,3 dl piimää
0,5 tl suolaa

Täyte/kuorrute
I                       200 g suklaata
200 g voita
II                     2 munaa
III                    2 tl vaniljasokeria
2 tippaa sitruuna tai appelsiinimehua (=loraus!)
6 dl tomusokeria

Täytteeksi kuorrutteen lisäksi hilloja ja kostukkeeksi appelsiinimehua.
 
Itse en ole kyseistä kakkua koskaan tehnyt, mutta mieheni sanoin siinä vain "vatkataan kaikki sekaisin." Pohja paistetaan 175 asteessa 45-60 minuutin ajan. Mutta hei, kaikkihan nyt osaa kakkupohjan tehdä. Ja jos vähän lässähtää, niin mitä sitten? Enemmän täytettä vaan, niin johan kakku kohoaa taas!

Täyttövaihe on kinkkinen. Kannattaa valita vähintään kaksi epäiltyä täyttäjää, jotta on sitten ketä syytellä. Täytetään ensimmäinen väli ja jätetään työ kesken. Toinen täyttäjä anoppi jatkaa ja homma jää taas kesken, kun ensimmäinen täyttäjä mieheni palaa rikospaikalle keittiöön ja motkottaa toiselle, kuinka hillat ja täyte menivät nyt väärinpäin ja nyt ei kakku kostukaan oikealla tavalla jne... Kootaan kakku kuitenkin lopulta sulassa sovussa. Tarjotaan kakku reilulle kymmenelle hengelle ja kaikki syövät itsensä ähkyyn asti (paitsi minä). Seuraavana päivänä jatketaan kakun tuhoamista ja löydetään lusikka! Vältellään vastuuta ja syytellään toisia, eikä kukaan tunnusta jättäneensä lusikkaa kakun väliin (tosin itse sankari isäni vihjaisee itse tehneensä jäynän, mutta kieltää myöhemmin tekonsa). Mysteeri on edelleen selvittämättä, missä ne CSI:n tyypit on, kun niitä oikeasti tarvitaan?

Jos kokeilet reseptiä (suosittelen, on oikeasti lähes sen veritulpan arvoista) voit lisätä kakun väliin lusikan tai halutessasi jonkin muun keittiövälineen tai mikä nyt sitten mieltäsi lämmittää. Riippuen tietysti kenelle ja missä tarjotaan (kuten viila vankilassa, vauva kummilusikka ristiäisissä jne.)



Itsehän en tätä herkkua syönyt (ihme kyllä!), mutta saattaa olla, että joudun pakastamaan pienen palan superdieetin tankkauspäivän varalle :) Lusikkaa en aio liiemmin pakastaa enkä syödä. 

10 kommenttia:

  1. motkottaa?!

    Miehesi

    VastaaPoista
  2. Slurps! Taidan kokeilla tuota pohjaa, sokerikakkupohjat epäonnistuvat lähes aina mulla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa, mutta ei silloin, jos laihduttaa ;)

      Poista
  3. Nyt on pakko häipyä tältä sivulta, ennen ku kohta kokeilen tuota herkkua!!! Ei painajainen, vaan pikemminkin laihdutajan päiväuni!! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, arvaa oliko vaikea pysyä poissa jääkaapilta, kun siellä oli kolme päivää tuota herkkua??

      Poista
  4. Arvaa mistä syystä sitä kakkua oli siellä jääkapissa kokonaisen kolmen päivän ajan?

    Miehesi

    VastaaPoista