maanantai 26. elokuuta 2013

Taikasieni

Mitä saa, kun yhdistää uuden, vasta hiotun, petsatun ja lakatun lattian, paljon vieraita ja hetken herpaantumisen, jostain vielä yhden permanent-tussin (jotka ovat muuten kaikki kerättynä lasten ulottumattomissa) ja vähän alle kolmevuotiaan tytön? Kyllä, vanhempien pahimman painajaisen!
Meinasi itku päästä, kun näin lattian! Miksi? Missä välissä? Mistä se tussi oikein ilmestyi? Kenen piti vahtia ja miksei vahtinut? Millä tuo lähtee pois? Kuka kertoo miehelleni, joka tuon lattian entisöi??

Lattiaa peitti monen neliön alalta kauniit lapsen käden koko kaarella taiteillut ympyrät ja viivat, osa myös lapsen käsissä. Ei oikeasti naurattanut yhtään. Googletimme hakusanoilla permanent-tussi ja lattia; tuloksena, kuinkas muutenkaan, kaksplussan keskustelupalsta. Jossain mainittiin taikasieni; hei meillähän on sellainen! Serkun kanssa kontalleen jo pimentyneeseen huoneeseen (jossa ei kyseisellä hetkellä ollut sähköjä) ja ei muuta kuin töihin. Se lähtee! Tussin jäljet hävisivät hiljalleen, kun hankasimme sienellä puunsyiden mukaisesti (lapsi oli tietysti piirtänyt lähinnä puunsyiden vastaisesti...). Jäljelle jäivät valitettavasti harmaat lakattomat viirut, mutta tussin jäljet olivat sentään poissa.


Mieheni lakkasi vauriokohdan uudestaan ja kerrankin homma onnistui täydellisesti! Lattiasta ei löydy enää merkkiäkään tussin jäljestä saati taikasienen aiheuttamista harmaista, lakattomista kohdista. Nyt jälkeenpäin ajateltuna onni onnettomuudessa oli, ettei tyttö piirtänyt hirsipaneeleihin tai tapetteihin. Niitä olisi ollut astetta vaikeampi puhdistaa (koputtaa puuta)...


Aiemmin kesällä ystävämme olivat koko perheensä kanssa kyläilemässä meillä ja viisivuotias poika tuli jossain vaiheessa alakertaan hieman hämillään. Yläkerrassa oli kuulemma ollut joku "ihme mies". Isäni siellä vain lepäili sängyssään. Todellisuudessahan tässä taloudessa asuu kaksi ihmemiestä, isäni ja mieheni. Kunnon MacGyvereita ovat molemmat :)

8 kommenttia:

 1. Kiitos kohteliaisuudesta

  Terveisin
  Angus MacGyver

  VastaaPoista
 2. Eihän se aikaa ja paikkaa katso, kun taiteilijalla inpiraatio iskee =) No, onneksi sait poistettua .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkoinen taiteilija tosiaan :) En tiedä mitä olisi tehty, jos ei se jälki olisi lähtenyt. Ainoa käsitelty lattia, niin juuri siihen keksi piirtää!

   Poista
 3. Hui kun ihan mahasta otti tuossa Permanent tussin kohdalla. Onneksi ei ollut, permanent. Kävi nimittäin "sama" kauhukuva mielessä, kun eilen nimesi permanentilla lapsen vaatteita kerhoon, että entäpä jos unohtuisi ja tapetit saisivat uuden ilmeen. Vois ärsyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut nyt remontin aikana permanent-tussit kovassa käytössä, joten tämä oli ehkä arvattavissa. Mutta otti se silti päähän. Toivottavasti ei nyt jatkossa tule vahinkoja ihan samassa mittakaavassa.

   Poista
 4. Taikasieni tai ihmesieni (taitavat olla samaa tavaraa) on ihan parhautta! Sillä on monet kerrat pelastettu vaaleat kengät mustilta viiruilta ja likaiset superstarit taas (lähes) entiseen kuntoonsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Serkku kertoi siinä siivotessamme, että kirjastossa kuulemma käyttävät siivoojat koko ajan tuota sientä ihan kaiken mahdollisen puhdistamiseen. Ainoa huono puoli siinä on, että se haalistaa pinnat helposti, mutta ainakin lika lähtee :)

   Poista