keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

PIN-koodi

Eihän se tämäkään Lapin reissu täysin ilman vastoinkäymisiä mennyt. Tämä uusi niin sanottu älypuhelimeni meni syystä tai toisesta pois päältä ja normaalitilanteessa olisin näppäillyt nelinumeroisen PIN-koodini ruudulle ja jatkanut sitä mitä ikinä olinkaan tekemässä, mutta toisin kävi. 

Olin nimittäin juuri sillä hetkellä kuskin paikalla, joten mieheni sai hoitaa tämän vaativan tehtävän. Kerroin hänelle koodin (jota olen käyttänyt jo pitkään) ja hän hoiti työtä käskettyä. "Virheellinen PIN-koodi". Mitä ihmettä? Olin varma, että mies oli tunaroinut ja näppäillyt numerot väärin, mutta hän vannoi olleensa huolellinen. Olisinko sitten muka unohtanut vaihtaa alkuperäisen avauskoodin? Täysin mahdollista. En varmasti, eihän kukaan nyt sellaista asiaa unohda. Kokeillaan silti sitä operaattorin antamaa numerosarjaa (jonka lapsikin ratkaisisi ilman suurempaa yritystä), nimittäin jos "oikea" koodi ei kelvannut, niin ehkä olin tässä ammetåkessa unohtanut koko asian. "Virheellinen PIN-koodi". Ei voi olla totta!  Mikä ihme se koodi voisi oikein olla? Neljä numeroa, lukemattomia vaihtoehtoja. Mitä olin oikein ajatellut, kun vaihdoin tunnusluvun? Mistä asiasta minun piti se muistaa? Ei mitään hajua. Epätoivoisesti kokeilin vielä viimeistä vaihtoehtoa, jonka keksin, mutta en ikinä käyttäisi sitä kännykässä, tiesin sen jo kokeillessa. "SIM-kortti lukittu, syötä PUK-koodi." 

Suunnilleen tässä vaiheessa maailmani romahti ja hyvä, että tiellä pysyttiin, kun en itkulta nähnyt mitään ärsytti niin paljon! Ongelma ei varsinaisesti ollut se PIN-koodi. Mieheni näppärästi auttoi naista hädässä (ja käyttäytyi asiallisesti, vaikka joku muu olisi varmaan nauranut päin naamaa kohtaukselleni) ja selvitti PUK-koodin operaattorin nettisivuilta kirjautumalla sinne ensin käyttäjätunnuksella (jonka arvelimme olevan sama kuin puhelinnumero, oikein meni) ja salasanalla (jonka saimme kirjautumalla ensin nettipankkiin ja muistamalla pari muuta käyttäjätunnusta ja salasanaa lisää). Kaikki operaattorin tunnuksethan olivat tietysti kotona, joten onneksi noilla muilla tunnuksilla pääsi eteenpäin (ei varsinaisesti tehnyt mieli jonottaa miehen puhelimessa asiakaspalveluun puolta tuntia tämän asian takia). Palatakseni asiaan, ongelma oli siis se, että jos en yhtä PIN- koodia muista, niin mitä sitten ylipäätään muistan? Miten pystyisin pitämään kasassa tämän korttitalon, jos en muista neljää numeroa oikeassa järjestyksessä? Milloin tulee se päivä, kun unohdan jotain oikeasti niin tärkeää, että sattuu jotain peruuttamatonta tai muuten ikävää? Olen tottunut olemaan tilanteen herra, tällainen epävarmuus omasta kapasiteetista on sietämätöntä, sekä minulle että muille.

Ammetåke, I still hate you!

4 kommenttia:

 1. Mutta muista ainaki ettet oo yksin tuon ammetåken kans. Jos se yhtaan auttaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ois pitäny laittaa tän blogin nimeksi Ammetåke :D

   Poista
 2. Jos tästä jotain positiivista haetaan niin nyt minäkin muistan sinun PIN-koodin.

  Miehesi

  VastaaPoista