maanantai 17. kesäkuuta 2013

Hoitolaukku

Muistan, kun esikoista odottaessani mietin, mitä kaikkea hoitolaukkuun olisi syytä pakata. Ja minkälainen hoitolaukun edes tulisi olla? Keräilin netistä vinkkejä, taisin jopa tehdä listankin (no tein tietysti, teen kaikesta mahdollisesta listan).

Miltä tuolla laukussa nykyään sitten näyttää? Aika kaaosmaiselta, kuvastaa koko arkea aika hyvin. Siivosin laukun tässä yhtenä päivänä ja sen kätköistä löytyi mm. auton vara-avaimet (Miksi? En tiedä, mutta hyvä, että löytyivät!), loputon kasa ruttuisia kuitteja, puoliksi syöty huulipuna (don't ask), munalukko (ajalta, jolloin vielä kävin salilla), sulanut turkinpippuri-karkki, ruttuisia kuitteja, kadonnut ripsiväri (hävisi mystisesti kaksi kuukautta sitten, taitaa olla jo aika kuiva) ja kismetin papereita.


Laukusta löytyi myös suurin osa oikeasti tarpeellisista tavaroista, joten ihan hyvin on pärjätty, vaikka välillä meneekin hermo, kun mitään ei löydä, vaikka kuinka etsii:

 • tutti (muovikotelossaan, koska olis muuten aika järkyttävän likainen)
 • vaihtovaatteet (jotka ovat aina yleensä liian pieniä)
 • kestovaippoja ja vaippapussi
 • harso (toimii pyyhkeenä, puklurättinä, tarvittaessa vaippana, ruokalappuna, you name it. Kevyt, helppo pestä ja kuivuu nopeasti.) 
 • nenäliinoja ja puhdistuspyyhkeitä (jotka aina kuivuvat, kun niitä käytetään niin harvoin)
 • rusinoita (nykyään myös lapsille eikä vain itselleni)
 • juomapullo
 • hoitoalusta (tuli laukun mukana, enkä aluksi edes tajunnut mikä se oli)
 • aurinkolasit ja kotelo (erikseen, tietysti)
 • kauppakassi (sellainen, joka taitellaan kassin muovikahvan sisälle, nerokasta)
 • kynä (joka on AINA hukassa)
 • tupperwaren lusikka säilytyskotelossa
 • meikkipussissa on käsidesiä, käsirasvaa, huulirasva, särkylääkettä, peili, Bodyshopin pieni harja (I love it!), hiuslenkki, puuteri ja joku huulikiilto tai -puna (ihan niinkuin ne jotain pelastaisivat)


Näytti olevan yhdessä sisätaskussa myös siteitä ja liivinsuojia, mutta niitä ei ole tarvittu aikoihin. Sitten tietysti oma kännykkä ja lompakko. Usein myös ostoslista (joka on myös poikkeuksetta hukassa). Joskus saatan muistaa jonkun lelunkin paiskata mukaan. Yleensä joku kirja esikoiselle, ettei se aivan pillastu autossa, vauva joutuu yleensä tyytymään tutilla leikkimiseen.

Sen verran muistan alkuajoista molempien tyttöjen kohdalta, että olisi pitänyt olla itsellekin vaihtopaita, aika usein oli paita märkänä pissasta, maitokakasta, maidosta tai puklusta. Joskus hoitolaukussa oli myös kalenteri, mutta sitä en ole löytänyt käyttänyt sitten muuton, joten se ei enää taskuja täytä. 


Nykyään hoitolaukun lisäksi mukana matkaa hoitopussiksi nimeämämme kangaspussi. Sen sisältö täydentää hoitolaukkua ja yleensä sieltä löytyy lisää vaippoja, vaihtovaatteita, eväitä ym. Näin vältymme kantamassa koko arsenaalia mukanamme joka paikkaan, täydennämme sitten hoitolaukkua sitä mukaa, kun tarvitsee (eli käytännössä joudun kääntämään molemmat  ylös alaisin, jos haluan löytää jonkun tietyn tavaran, kuten vaikka autonavaimet).

Välillä mietin, että tarvitseeko sitä ihminen kaikkea tuota roinaa, mutta kyllä kai sitä tarvitsee, kun en nytkään tuosta juuri mitään heittäisi pois (ja tiedän, että kohta siellä on taas kiinni kuivuneita karkkeja rusinoita pohja täynnä). Mitä teidän hoitolaukuista löytyy?

2 kommenttia:

 1. Mulla ei ole kolmen lapsen kanssa ollu hoitolaukkua. Käsilaukkuuni olen tunkenut vaipat (kesto), varavaatteet ja öö.. jotain muuta. Nyt neljännen kanssa saan ehkä hoitolaukun vaunujen mukana. Jännää. Saanko pitää oman laukkuni omille tavaroille ja vauvan tavarat erikseen?! Hmm.. Epäilen. Olen sen verran epäkäytännöllinen ja hajamielinen, että eiköhän kaikki ole suloisesti sekaisin. Ja lisäksi osa tavaroista hukassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuokin käytännössä mun laukku on, kuljetan sitä yksinkin mukana, kun en jaksa purkaa ja pakata uutta pienempää. Tsemppiä odotukseen!

   Poista