sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Handsfree suklaalle

Siis tiedättekö mikä on vaarallista? Ei kännykkään puhuminen ratissa, ei tekstiviestien kirjoittaminen/lukeminen ratissa (eikä meikkaaminenkaan, jos tietää mitä tekee). Suklaan syöminen ratissa on vaarallista! Siinä voi käydä todella huonosti!

Otetaan nyt esimerkiksi vaikka tällainen täysin hypoteettinen tilanne, että äiti olisi päässyt käymään kaupassa yksin (hahhahaa!!) No, ehkä kuva olisi vähän realistisempi, jos sanotaan, että vähintään yksi lapsi nukkuisi takapenkillä turvaistuimessaan kiltisti niska menosuuntaan, eikä juuri tällä hetkellä heittelisi tuttia ympäri auton tavaratilaa, eikä tekisi muutakaan äidin huomiota vaativaa tai vaikka tekisikin, niin äiti ei nyt siitä välittäisi. Yhtään. Nimittäin äidin huomion on vienyt TÄYSIN suklaa. Oletetaan, että kyseessä olisi vaikka, sanotaanko Kismet tai mikä nyt vain kenenkin kohdalla toimii jakamattoman huomion keskipisteenä. Nyt kun siellä kaupassa on käyty ja ostettu taas koko jääkaappi täyteen murkinaa, on äidin aika palkita itsensä suklaalla. (Onhan se nyt ihan perusteltua, nimittäin lasten kanssa ruokakaupassa käynti on vähintäänkin kertausharjoitusten kaltainen urakka.)

Kismet, niin hyvää ettei sanotuksi saa.

Suklaa täytyy hävittää nopeasti, ennen kuin auto kaartaa kotipihaan (ei yleensä tuota ongelmaa). Mies olettaa äidin itsekurin olevan edelleen huipputasoa ja toistaiseksi painon laskun poissaolo hidastuminen on ollut selitettävissä vähenevällä imetyksellä ja stressillä ynnä muilla tekosyillä ihan aiheellisilla faktoilla, mutta suklaa täytyy hävittää myös jälkiä jättämättä ja tässä se ongelma tuleekin.

Koska suklaan syöminen nopeasti onnistuu ja suojapaperinkin voi aina rutata johonkin hoitolaukun loputtomista pikkutaskuista ongelmaksi koituu sotkeminen. Suklaata on täysin mahdoton syödä sellaisessa paniikissa ja kiinni jäämisen pelossa ilman sotkua. Aina joku murunen tipahtaa syliin tai auton penkille tai rattiin tai kaikkiin edellä mainittuihin ja siitähän se riemu repeää (varsinkin, kun ilmastoinnista huolimatta auton lämpötila lähentelee lauantaisaunan jälkilämpöjä näillä helteillä). Kohtuu helppoa siivota sitä sotkua satasen vauhdissa tai liikennevaloissa... Kotiin siivoamista ei voi jättää, koska se olisi epäilyttävää. Ostoskassissa sulavat jäätelöt pakasteet kun normaalisti tuodaan sisälle ja pakastimen uumeniin juoksujaloin.

Mutta minulla on ratkaisu tähän suureen naisia ja etenkin äitejä piinaavaan ongelmaan. Handsfree-laite suklaalle! Sellainen, joka sopivina paloina tarjoaisi äidille palkinnon ilman, että katsetta tarvitsee siirtää liikenteestä tai käsiä nostaa ratista. Se olisi luonnollisesti kokoontaitettava ja sen voisi vaikka naamioida joksikin miehille tunnistamattomaksi meikkipaletiksi tai vastaavaksi. Ihan varma hitti! :D Jouluksi lanseerattaisiin luonnollisesti omat variaatiot salmiakille, pähkinöille jne... You name it!

Nyt haetaan siis jotain PEZin tyyppistä, mutta vähän järeämpää. Eihän tuosta tule kuin vihaiseksi(/vihaisemmaksi).

Nyt vain täytyisi saada tämä idea markkinoitua jollekin aloittelevalle, vielä konkurssille niskojaan nakkelevalle start up -firmalle, jotta saataisiin idea konkreettiseksi äidin, auton ja parisuhteen pelastajaksi. Ei teillä satu olemaan ketään tuttua, joka on odottanut koko elämänsä tätä mahdollisuutta? ;)

PS: Siltä varalta, että mieheni lukee tätä, niin haluaisin vielä korostaa, että kyseessä on hypoteettinen tilanne.

6 kommenttia:

 1. Eikä! Mää oon luullu olevani ainoa. Ihanaa kuulla että jossain saattaa olla joku toinenkin salasuklaasyöjä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pitää perustaa sellanen anonyymit salasuklaansyöjät yhdistys :) ei varmasti ois pula jäsenistä :D

   Poista
 2. Kyllä minä tiedän,. En vaan sano mitään

  Miehesi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne jätskituutin pahvikannet ja karkkipussin kulmat on voinu jäädä keneltä tahansa ja milloin tahansa sinne autoon. En tunnusta mitään!

   Poista
 3. heh, loistava kirjoitus! suklaa pelastaa usein kotiäidin päivän ja me on ansaittu se, piste! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei sä oot myös ansainnu sen aurinkorasvan. Laitoin sulle sähköpostia, laitahan yhteystietoja tulemaan, niin saat paketin postissa :)

   Poista