tiistai 21. tammikuuta 2014

Edullinen ehkäisy

Äiti haluaa nukkua. Isä haluaa nukkua. Esikoinen haluaa nukkua. Kuopus ei halua nukkua. Mitä siitä nyt tulis, jos kaikki haluais nukkua. Ei se yhteiskunta vaan pyöri sillä tavalla, että me kaikki vaan nukuttais.

Ymmi Hinaaja on samaa mieltä.

Terveisiä siis reissun päältä! Ollaan yövytty nyt kahdella kolmesta vävystä ja veikkaan, että tytöt eivät ole saamassa serkkuja ihan heti. Sen verran tehokasta ehkäisyä on seurata hetki lapsiperheen elämää kaksiossa... 

Ensinnäkin, tytöt eivät ole tottuneet nukahtamaan samassa huoneessa, joten sitä leikin, kikatuksen ja kiukuttelun määrää riittää ihan kunnon tovi, ennen kuin molemmat hyytyvät omiin nurkkiinsa. Vanhempien kömmittyä viereen ja juuri päästyä uneen alkaa sitten kuopuksen uuvutustaistelu kierros kaksi. Hän herää usein puolen yön jälkeen, mutta nukahtaa omaan sänkyynsä vaipanvaihdon jälkeen ilman ongelmia. Tämä ei päde reissussa, kun äiti ja isä ovat ihan vieressä ja olisi niin mukava jo nousta ylös ja leikkiä vähän. Kun kukaan ei yrityksestä huolimatta lämpene ajatukselle alkaa raastava huutokilpailu, josta kiittävät sekä aamulla aikaisin  heräävä isä, myös seinän takana nukkumista yrittävä vävy puolisoineen (ja epäilemättä myös seinänaapurit). Kuopus ei ole tottunut siihen, että häntä rauhoitellaan keskellä yötä, joten kaikki yrityksen hyssytellä häntä pahentavat vain asiaa. Reilun tunnin kiukuttelun, huudon ja kiemurtelun jälkeen kuopus nukahtaa lopulta -vain herätäkseen uudelleen ennen kuutta. 

Mutta en mä tässä nyt voi teille uneksi muuttua. Ehkäisyksi voin, sillä jos joku haluaa käyttää edullista, hormoonitonta ehkäisyä, niin tilaa vaan meidät (tai vaihtoehtoisesti jonkun toisen huonounisen lapsiperheen) yökylään, niin ei varmasti tee mieli lisääntyä ihan hetkeen!

PS. Jos joku ei säikähtänyt unen puutetta, niin voidaan keskustella myös aiheista "tuikkulyhdyt sohvapöydällä", "suklaavanukas tuolin pehmusteessa" ja "ykköshätä (joskus myös kakkoshätä) olohuoneen matolla".

7 kommenttia:

 1. Oi, voi. Tiedän niin mistä puhut =)

  Vaan niin se unohtuu. Olemme hetken vasta olleet kotona ja taas parin viikon sisään ollaan lähdössä reissuun. Mies muistutteli, että mitähän siitä taas tulee. Minä tietenkin vielä olen kirkkain silmin sitä mieltä, että hyvä tietenkin. Kyllä se totuus sieltä vielä valkenee, mutta kotiin paluu tuntuu suorastaan mahtavalta reissun jälkeen. Meilläkään lapset eivät nukahda samassa huoneessa.

  Putoukseen viitaten, Älä romahda. Mukavaa reissua =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vertaistuesta! Koitan olla romahtamatta :D

   Poista
 2. meillä onneksi ollaan hyväunisia vaikka taivaalta satas kiviä :D mie kyllä varsin hyvin tiedän tuon tunteen kun on väsyny ja yksi mekastaa..huh..sisuja vaan naamataulu täyteen ja sataan laskua päässä kymmeneen kertaan. tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi onnekkaita! Täälläkin onneksi viime yö nukuttiin jo paremmin, että jaksaa taas autossa istua :)

   Poista
 3. Todellaki todellaki todellaki. Meidän kersa taas ei osaa oikein nukahtaa muualle kuin omaan pinnikseen ja sitä on mm. kerran nukutettu puolitoista "suoraahuutoa"-tuntia. Ai että oli mukavaa ja pappa, mamma ja siellä vielä asuvat kouluikäiset sisaruspuolet kiitti. Onneksi tuo ei nyt ihan joka kerta ole todellisuus vaan yleensä saadaan nukuttua sen kammottavan nukutuksen jälkeen suht hyvin. Jos pystytään, kun kaksi karvahanuria tunkee samaan sänkyyn (mitä eivät kotona saa tehdä). Ja jos joku erehtyy ajattelemaan, että "kuinka paljon tilaa voi viiskilonen kääpiömäyräkoira viedä", niin minä vastaan että yllättävän paljon, sillä se ei tyydy vain nukkumaan sängyssä. Ehei, se puskee joko a) haarojen väliin b) reiden viereen c) kainaloon d) samalle tyynylle tai vaihtoehtoisesti e) kaulalle. Mielellään peiton päälle tai ihmisen päälle ja mahdollisimman keskelle sänkyä, jos suinkin pystyy.

  Mutta joo, joskus tekis mieli jättää kersa ja koirat hoitoon ja reissata kaksin miehen kanssa, yksin onneksi pääsee työreissuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mmm, mmm, mmm, puhuvaan, puhuvaan, puhuvaan. Haluan kuulla lisää vaihtoehdosta "yksin miehen kanssa", mitä se on? Meillä ei onneksi oo tuota koiraa lisäksi sängyssä, kyllä kaks lasta riittää tällä erää. Muuten mie romahtaisin!

   Poista
  2. Se on sellaista harhaa, jota myydään mm. isovanhempien toimesta, jotta saataisiin sukuun lisää lapsia, joten kannattaa harkita tarkkaan. Meillä onneksi viime viikonlopun yritykset kariutuivat siihen, että minä makasin kuumeessa sohvalla.

   Koirat vaan on olleet jo ennen lasta, joten niiden kanssa on elettävä. Onneksi ne on kotona oikeinkin hyvin käyttäytyviä ja vain reissussa eivät oikein tiedä miten päin olla. Lisäisin vielä, että tuon huonosti vieressä nukkumisen lisäksi ne valvovat koko yön kaikkia ääniä, joita talosta/ulkoa/mahasta kuuluu ja murisevat tai ainakin hyppäävät ovella jatkuvasti niiden takia. Että jos se laps ei valvota, niin sitten koirat. Onneksi niille on hoitopaikka pidempien reissujen ajaksi ja lähinnä ne kyläilevätkin vain isälläni (missä toki noita ääniä riittää!)

   Poista