keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Alakerran WC -ennen ja jälkeen

Alakerran WC oli muutoskohteista yksi suurimmista; sen paikka vaihtui kokonaan! Alunperin joskus viisikymmentäluvulla (?) yhdestä talon kamareista tehtiin sauna, pesuhuone, wc ja pannuhuone. Wc:lle jäi tilaa aivan pienen nurkan verran, ehkä n. 1,5 neliötä. Se ei lapsiperheen tarpeita täyttänyt mitenkään päin, joten pitkän harkinnan ja vaihtoehtojen pohdiskelun jälkeen (mietittiin vessaa jopa leivinuunin taakse jäävään syvennykseen!) tulimme siihen tulokseen, että ainoa järkevä paikka vessalle on uudella puolella, kodinhoitohuoneen yhteydessä.

Vanha vessa oli puhelinkopin kokoinen. Ja yhtä antiikkinen.

Suunnitelmien edetessä jouduttiin vielä heittämään vessa toiselle puolelle huonetta, peilikuvaksi ensimmäisistä piirroksista. Lopputulos on hyvin perinteisen kokoinen ja näköinen vessa. Toimii kuin junan vessa, mutta näyttää astetta hienommalta ;)


Kuvaushetkellä vessasta siivottiin pois potta, koroke, aikuisten lasten vessalukemiset sekä ne kolme ihmistä, jotka yleensä tuppautuvat tuonne yhtä aikaa.


Vessa on edelleen ns. avomalli. Ovi on jo tullut, mutta ovipokat eivät ja ovenkahvatkin ovat vielä hakusessa. Lapsiperheessä ovi toimittaa yleensä lähinnä koristeen virkaa, joten käytössä tämä on ollut siitä lähtien, kun vedet saatiin vedettyä. Viimeistelylistalla on oven lisäksi mm. koristelistan toisen osan kiinnitys ja seinän maalaaminen osittain uudelleen (nimim. tekevälle sattuu).


Lopuksi vielä listaus käytetyistä tuotteista, jos miellyttävät muidenkin kuin meidän silmää:

Lattialaatta: Progress beige 33,3x33,3 -Sisustus Trendo*
Seinämaali: Tikkurila Luja puolihimmeä (sävy F487) -Rautapohja*
Tapetti: Pure 52353 -Sisustus Trendo*
Katon käsittely: Tikkurilan Supi Saunasuoja (sävy 5087 Poro) -Rautapohja*
Kalusteet: Loiste-ovimalli valkoinen, taso R289 tammi sahalauta, vedin 55 antiikki soikio nuppi -Topi-Keittiöt*
Valopeili: Topimir 900x700mm -Topi-Keittiöt*
Pyyhekoukut ja wc-paperiteline: Smedbo Villa Chrome -Sisustus Trendo*
Matto: Pappelina Svea 50x70 harmaa/metalli -Sisustus Trendo*
Valaisin: Massive Brenna 32026/11/10 

Kaikki tarvikehankinnat itse vessan runkoa ja kodinhoitohuonetta rakennettaessa tehtiin Rautapohjasta*. Niistä en osaa tarkemmin kertoa muuta kuin, että henkilökunnan pikkujoulu vietettiin varmastikin niillä tuotoilla, niin usein me liikkeessä kesän ja syksyn mittaan olemme vierailleet ;)

4 kommenttia: