tiistai 18. joulukuuta 2012

Monsterihousut

Aiemmin postaamani Angry Birds -housut on neulottu tällä monsterihousujen ohjeella. Ohjetta voi soveltaa periaatteessa mihin malliin vain, oleellista on tuo takaosan korotus, josta tulee suu. Muuten vain mielikuvitus on rajana, millaiset monsterit haluaa loihtia!

Huom! Jos haluaisit housut, mutta et osaa/jaksa/ehdi jne tehdä itse, niin siskoni ottaa tilauksia vastaan :) Laita viestiä kommenttikenttään!

Monsterihousut
Olen yhdistänyt ohjeessa useita eri housujen ohjeita sekä kääntänyt norjankielisestä ohjeesta monsterin suun ohjeen. Itse tein 12/18 kk koon, muut koot ovat arvioita, joten kannattaa vähän tarkastella työn edetessä housujen lopullista kokoa. Lahkeet ovat suhteellisen pitkät, jotta niissä olisi kasvunvaraa, mutta niitä voit itse muokata tarpeen mukaan.

KOKO: 1/3 - 6/9 - 12/18 kk (2 - 3/4 - 5/6) v = 50/56-62/68-74/80 (86/92-98/104-110/116) cm

LANGANMENEKKI Novita 7 veljestä:
150 g nro vihreä 322, metsänvihreä 391 ja punainen 549 sekä valkoista ja mustaa kirjailuun.

NEULETIHEYS: 23s x 35 krs sileää neuletta, puikoilla nro 4 = 10 x 10 cm.

HOUSUT:
Neulotaan suljettuna neuleena pyöröpuikolla, ylhäältä alas. Luo 112-120-120 (124-132-136)s pyöröpuikolle nro 4 vihreällä langalla (jos haluaa napakamman resorin, niin tee puoli numeroa pienemmillä puikoilla. Neulo 2o/2 n -joustinneuletta, kunnes työn pituus on 3-3,5-3,5-(4-4-4) cm. Tee nyt reiät kiristysnyörille tasaisin välein, 20 kertaa kavennus ja seuraavalla kierroksella silmukan lisäys. Jatka 2o/2n –joustinneuletta, kunnes työn pituus on 6-7-7 (8-8-8) cm. Vaihda pyöröpuikkoon nro 4, jos teit pienemmillä puikoilla resorin. Jatka sileää neuletta kunnes työn pituus on 15-17-17 (18-19-19) cm. Aseta merkit molemmille sivuille siten, että merkkien väliin jää 56-60-60-(62-66-68)s.

MONSTERIN SUU:
Takaosan korotuksesta tulee monsterin suu. Vaihda lanka punaiseen ja jatka takaosan silmukoilla (puolet silmukoista). Neulo sileää neuletta silmukan sivumerkistä sivumerkkiin punaisella 56-60-60-(62-66-68)s, käännä. Neulo takaisin, mutta käännä kun jäljellä on 5 punaista silmukkaa. Jatka samalla tavalla molemmilla puolilla siten, että puikolle jää aina 5 silmukkaa lisää odottamaan. Kun vasemmalla puikolla on odottamassa 25-25-25 (25-30-30)s (oikein kierros), käännä ja neulo kaikki punaiset silmukat, myös puikolla odottavat silmukat (tämä on nurja kierros). Käännä ja neulo kaikki punaiset silmukat reunasta reunaan. Suu on valmis!

Takaosan korotus
HAARAKIILA:
Jatka sileää neuletta vihreällä langalla ja aloita samalla haarakiilalisäykset. Tee lisäykset keskellä edessä ja takana joka toinen kierros yhteensä 8 kertaa. Neulo yhden silmukan päähän keskimerkistä, koukkaa silmukoiden välinen pohjukkalanka puikolle edestä taaksepäin ja neulo se takareunasta oikein. Neulo 2s ja lisää toinen silmukka, mutta koukkaa pohjukkalanka puikolle takaa eteenpäin ja neulo se etureunasta oikein. Tällöin lisäykset "kaatuvat" eri suuntiin, ensimmäinen vasemmalle ja jälkimmäinen oikealle. Neulo välikerros ilman lisäyksiä. Seuraavalla kerroksella tee lisäykset kahden silmukan päässä keskimerkistä ja neulo yksi kerros ilman lisäyksiä. Jatka lisäyksiä aina yhden silmukan verran kauempana keskimerkistä. Työssä on nyt 144-152-152 (156-164-168)s.
Ota avuksi ylimääräisiä puikkoja ja poimi kahdelle sukkapuikolle haarakiilaan lisätyt silmukat, 18 silmukkaa molemmille puikoille. Käännä työ nurinpäin ja neulo haara kiinni kolmen puikon päättelyllä.
 
LAHKEET:
Siirrä toisen lahkeen s:t apulangalle ja ota toisen lahkeen s:t sukkapuikoille nro 4 = 54-58-58-(60-64-66)s. Jatka sileää neuletta suljettuna neuleena. Tee samalla raitoja metsänvihreällä ja vihreällä värillä oman maun mukaan (Itse tein kolme 3cm metsänvihreää raitaa 2,5cm välein). Kiinnitä 1 merkkilanka lahkeen sisäreunaan, tee kavennukset yhden silmukan päässä tästä merkistä. Kun lahkeen pituus on 4-4-4 (5-6-6) cm, kavenna merkkilangan molemmin puolin 1 s. Toista tällaiset kavennukset 2-3-3,5 (5-6-7) cm välein yht. 5 kertaa = 44-48-48-(50-54-56)s. Kun lahkeen pituus on 15-18-21 (26-31-36) cm kavenna vielä 0-0-0 (2-2-0)s. Neulo n. 6cm 2 o/2 n -joustinneuletta. Päätä sitten s:t löyhästi joustinneuletta neuloen. Ota apulangalla odottavat s:t takaisin työhön ja neulo toinen lahje vastaavasti.

VIIMEISTELY:
Kirjaile monsterille silmät ja hampaat haluamallasi tavalla. (Voit luonnostella ruutupaperille ensin, niin on helpompi toteuttaa.) Päättele langat. Puno nyöri vyötärölle ja pujottele se paikoilleen. Taita tarvittaessa lahkeiden alareunat ylös. 

(Täältä löytyvät monsterihousujen pikkusiskot ;) )

36 kommenttia:

 1. Ihanat. Teitkö yksi kertaisella langalla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä on tehty yksinkertaisella langalla, kaksinkertaisella olisi tullut ehkä liian jäykät ja kuumat housut. Ainut vaan, että kaksivuotias on alkanut pelkäämään tuota "mörköä", joten täytyy aina vähän neuvotella, kun noita housuja käyttää :)

   Poista
 2. Yritin saada nalletakin ohjetta auki antamastasi linkistä mutta en onnistunut. Muistaisitko mikä drops ohje se oli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hyvä kun sanoit! Siellä oli käyny vähä copy-pastettajalle moka ja ihan väärä linkki oli joutunut ohjeen tilalle. Nyt pitäisi löytyä oikea sivu linkin alta :)

   Poista
 3. Kiitos hyvästä housuohjeesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain! Mukava, että muutkin on neulonu näitä, lapset ainaki tykkää varmasti :)

   Poista
 4. Teetkö myyntiin näitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siskoni tekee. Voin välittää tiedusteluja eteenpäin, laita vaikka sähköpostia :)

   Poista
 5. Nää on nii ihanat ja tosi helpot ja nopeet tehdä.Kahdet oon jo tehnyt ja kolmannet on jo tekeillä. Onneks kavereilla on paljon pikku "monstereita",joille näitä housuja voi tehdä. :)

  VastaaPoista
 6. Siis ihan superhuiput!!:)) nää pääsee puikoille pikimmiten!:)

  VastaaPoista
 7. Ihanat ! Mitäköhän 2 kpl maksaisi , 74 cm kokoa ? Ellinoora76@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välitän yhteystietosi siskolleni, niin saatte neuvotella hinnasta :)

   Poista
 8. Hei! Saanko sähköpostia jossa voisin kysellä hintoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pirjo(a)vaivaton.info

   Tuonne vaan kyselyä menemään :)

   Poista
 9. Moikka. Oon neulomassa monstereita ja ajattelin kysyä jo etukäteen, että saanhan linkittää ohjeen blogiini?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki, sen takia tämän kyhäsin, että muutkin hyötyisivät :)

   Poista
 10. Hei onko tuo sileän neuleen osuus tuo 17cm vai koko työn ennen kuin aletaan tekee tota suuta?Vaihda pyöröpuikkoon nro 4, jos teit pienemmillä puikoilla resorin. Jatka sileää neuletta kunnes työn pituus on 15-17-17 (18-19-19) cm. Aseta merkit molemmille sivuille siten, että merkkien väliin jää 56-60-60-(62-66

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tarkennus; ohjeessa tarkoitetaan koko työn pituutta :)

   Poista
 11. Moikka! Kuinka nuo lahkeiden kavennukset tehdään? Minulla jää aina reikä sivuun!:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kaventanu ihan normaalisti neulomalla kaksi silmukkaa oikein yhteen. Siinähän voi toki koittaa vähän tiukempia silmukoita tehdä, ettei neule pääse kavennuksen kohdalla venymään niin helposti. Tuo on myös tärkeää, että kahden kavennuksen väliin jää se kaksi oikein neulottua silmukkaa, niin kavennukset eivät tule ihan vierekkäin. Toivottavasti tästä on edes vähän apua!

   Poista
 12. Heippa! Kuinka pitkillä pyöröpuikoilla olet nämä neulonut? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, en kyllä muista enää. Oiskohan mulla ollu sekä 40 että 60 cm puikot käytössä?

   Poista
 13. Heippa. Julkaisukelpoiset monsterit saatu pukinkonttiin! Linkitin ohjeen blogiisi! T. Vera blogista lankoja ja kissankarvoja

  VastaaPoista
 14. Mahtavat housut ja hyvä ohje, kiitos siitä! Kahdet housut on tullut jo tehtyä, lisää tulee varmasti tehtyä myös : D

  VastaaPoista
 15. Paljon kiitoksia ohjeesta! Sain juuri ensimmäiseni valmiiksi, mutta ne eivät varmasti jää viimeisiksi. :-)

  VastaaPoista
 16. Paljonko maksais jos siskosi tekisi mulle tommoset 100 cm ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja anteeksi pitkä vastausaika! Laita kyselyä suoraan sähköpostiin pirjo(a)vaivaton.info :)

   Poista
 17. Kiitos tästä ohjeesta, mielettömän helppo :) http://ihaittetein.blogspot.fi/2017/03/ufo-juttuja-ja-monstereita.html

  VastaaPoista
 18. Moi. Jo toiset pöksyt kudonnasa. En laittanut mörköpeppua, vaan samaisella valmisraidalla koko housut. Tosi hyvä ohje, kunhan ymmärtää, mitä ohjeen laatija on tarkoittanut. Hienoa!
  -tuula-

  VastaaPoista
 19. Kiitos ohjeesta! Nyt valmistui jo toiset monsteripökät pojalle. Aiemmin tein 86cm ja nyt 98-104cm. Kiva ja helppo ohje. :)

  VastaaPoista
 20. Onko tiheys tosiaan 23 s 10 cm kun Novitan sivuilla nelosen puikoilla 18 s?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä uskallan väittää, että tiheys on tuo mainittu, vaikka housuja ei enää tässä huushollissa olekaan. Housut ovat kyllä reilun kokoiset,jotta esim. kestovaippa sopii hyvin alle. Jos on kovin siro lapsi, niin voi tehdä pienemmälläkin silmukkamäärällä ja jatkaa sitten lahkeet riittävän pitkiksi.

   Poista