perjantai 11. tammikuuta 2013

Köyhän miehen softbox

Meillä on ollut täällä pienet kuvaussessiot pystyssä. Vauvasta ei ole tullut otettua läheskään yhtä paljon kuvia kuin esikoisesta aikoinaan. Ei sillä etteikö hän olisi yhtä fotogeeninen, mutta jotenkin kädet tuntuvat olevan täynnä tekemistä, kun molemmat ovat hereillä yhtä aikaa. 

Baby steps

Kuvien ottamista suunniteltiin vaikka kuinka monta kertaa, mutta aina on ollut jotain muuta, ettei ole ehtinyt en ole jaksanut meikata. Nyt kuitenkin ryhdistäydyttiin ja saatiin muutama hieno otos valmiiksi.

Esikoisen vauvakuvat

Meillä on esikoisesta kuvaamossa otettu kymmenen kuvan kollaasi olkkarissa ja jouluksi ostin samanlaisen kehyksen myös vauvaa ajatellen. Mieheni valokuvaustaito ja kuvien muokkaaminen on kehittynyt niin paljon parin vuoden sisällä, että nyt päätimme ottaa vastaavat kuvat itse. 

Köyhän miehen softbox

Kaikkia apuvälineitä meillä ei vielä ole (eikä tule, jos minulta kysytään!), mutta MacGyver tyyppiset ratkaisut ovat ennenkin toimineet, niin miksei nytkin.

Kotistudio. Huom. ammattikirjallisuus hyötykäytössä (ja on siellä norjankielinen Harry Potterkin ;) ).

Softboxin sijasta käytimme sohvapöydän päälle nostettua kylpyammetelinettä, jonka eteen viritettiin vaalea kangas ja viltti reunoille ohjaamaan salaman valo oikeaan suuntaan (vanhasta talosta löytyy vaikka mitä käyttökelpoista, kun käyttää vähän mielikuvitusta). Taustalle on nostettu musta lakana, jota käytettiin myös näissä lähikuvissa rajaamaan vartalo ja käsivarret pois kuvista.


Käytämme Adobe Photoshop Lightroom 3 -nimistä kuvankäsittelyohjelmaa, jonka avulla saa korjattua pikkuvirheet, väritasapainon ja lisättyä haluamiaan efektejä. Käytämme usein Sepia tone -asetusta, koska se on hieman ruskehtavampi ja kuvista tulee lämpimämpiä kuin puhtaalla black&white -vaihtoehdolla.

Jos joku haluaa tarkempia tietoja asetuksista ym. niin voin koittaa vastailla, mutta ne ovat enemmän mieheni heiniä, joten tältä istumalta en osaa tuohon asiaan kommentoida. Minä vain tuotan valokuvauksellisia malleja ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti