sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Julebord

Eletään parasta pikkujouluaikaa, vai mitä? Meillä on töissä aina niin kiirettä joulun alla, puhumattakaan kollegoiden muista pikkujouluista ja joulukiireistä, että päätettiin suosiolla pitää pikkujoulut vasta tammikuussa. Saadaanpahan juhlia rauhassa ;) 


Tällä kertaa valittiin vähän erikoisempi ruokapaikka, Brenneriet Churrascaria. Näin sitä kuvataan ravintolan nettisivuilla: "Brenneriet Churrascaria on brasilialainen ruokailukonsepti, jota ei löydy mistään muualta Norjasta. Erikoisuus on grillattu liha. Brenneriet Churrascariassa voit nauttia suuresta buffetista, josta löytyy salaatteja, perunoita, kastikkeita ja muita lisukkeita. Tarjoilijat tuovat lihan pöytään ja leikkaavat jokaiselle halutun määrän. Tarjolla on mm. grillattua kanaa, sianlihaa, naudanlihaa, lampaanlihaa, makkaroita ja porsaankylkeä.

Siinä sitä lihaa käristetään

Churrasco (Choo-ras-Koo) tarkoittaa grilliä brasiliaksi ja tulee 300 vuotta vanhasta ruokaperinteestä Etelä-Brasiliasta. Entisaikaan "gauchot" (eteläbrasilialainen vastine cowboylle) grillasivat suuria lihapaloja vartaissa hitaasti avotulen päällä. Gauchot halusivat valmistaa ruokaa perheelleen samalla, kun he seurasivat lehmien laiduntamista. Grillattu liha tarjoiltiin jokaiselle perheelle ja he saivat nauttia karjan parhaasta lihasta. Gauchot leikkasivat lihan kussakin pöydässä näyttääkseen taitojaan ja juhliakseen tapahtumaa."

Jokaisessa pöydässä on puna-vihreä kiekko, jolla viestitään tarjoilijalle, millä tahdilla uusi lihakierros toivotaan tarjottavan. Lihaa on yhdeksää eri lajia, joten ei kannata ahnehtia heti alussa (tämä oli kyllä strong is the new skinny -projektin kannalta erittäin huono valinta ruokailupaikaksi...) . Mutta kyllä oli hyvää!


Seura oli mitä parhainta ja oli todella rentouttavaa ottaa vähän vapaata lastenhoidosta. Arvaatte varmaankin, miten kotona oli pärjätty... Niinpä niin, kuten ennenkin, kun äiti on poissa, lapset nukkuu kuin tukit. 

Iltaa jatkettiin pikkutunneille asti, vaikka väsymys yllätti jo suhteellisen aikaisin. Eikä pelkästään viinin vuoksi, vaikka oli sekin hyvää pitkästä aikaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti