perjantai 25. tammikuuta 2013

Aivastus

Aivastin. Kovaa. Mies hyssytteli vieressä: Sshhh! Lapset nukkuu.

Miten voi aivastaa hiljempaa??! Ei aivastusta voi hallita.

Laittaa muovipussin päähän, vastaa mieheni. No se olisi kyllä ratkaisu moneen muuhunkin ongelmaan...

Tämän linkin alta löytyy ohje oikeaoppiseen aivastamiseen

Mun ennätys on 15 aivastusta putkeen. Enkä tällä kertaa edes liioittele yhtään. Olimme käyneet ala-asteella koko koulun (kaikkien n. 30 oppilaan) kanssa uimassa ja taisin vähän paleltua linja-autolta kotiin kävellessäni. Siinä oli kyllä aikamoinen työ pärskäyttää 15 kertaa pakkasessa, aivastelu on kuulkaa rankkaa hommaa.

Aivastaminen on periaatteessa aika hauskaa. Tulee heti mieleen monta tuttua, joilla on erikoinen tyyli aivastaa. Joko pidätetään aivastusta viimeiseen ja sitten annetaan äänen kaikua koko voimalla, kun taas toiset ikään kuin nielaisevat aivastuksensa. Itseäni ärsyttää sellainen hiipivä aivastus, joka tekee tulemistaan ja ärsyttää, mutta kuitenkaan ei sitten tule ulos ja juuri, kun luuli kohtauksen menneen ohi keuhkot meinaavat revetä yllättävän aivastuksen voimasta. Toiset taas aivastavat niin äkkiä ja kovaa, että varmaan itsekin säikähtävät aivastustaan. 

Aivastuksen nopeus taitaa muuten olla vähän yli 100 km/h (Mistä ihmeestä tuollaisiakin asioita muistaa? (Tarkistin kyllä vielä googlesta, ettei mene ihan metsään...).

Terveydeksi!

Ja miksi sitä muuten aina sanotaan terveydeksi, kun aivastaa?

Mm. tällaisia syvällisiä ajatuksia olen pohtinut, kun olemme täällä koko porukka räkätaudissa ja kuumeessa, eikä niistämisestä ja tuosta aivastamisesta tule loppua. Ajattelin säästää teidät havainnollistavilta kuvilta tällä kertaa. Bless you!

2 kommenttia:

  1. Voiko aivastuksen "käynnistää" ulkoilman kautta?

    VastaaPoista
  2. Hmmmm... riippuu varmaan tapauksesta. Yksi entinen työkaveri käynnisti aivastuksen aina Airways purkalla, joten eiköhän ulkoilmakin joillakin toimi?

    VastaaPoista