tiistai 26. marraskuuta 2013

Ammattiylpeys

Minulla on maailman tärkein ammatti. Olen vanhempi kahdelle lapselleni (isä on vähintään yhtä tärkeä heille). Mutta. Äitiys ei ole oikea ammattini.

Tiedättekö, kun on 18 vuotta käynyt kouluja ja opiskellut, niin se ei ikään kuin riitä, että vaan hengailee kotona. Minusta on aika ajoin ihanaa olla äiti (uskokaa vaan, vaikka yleensä täällä vain valitan), mutta työttömyys ottaa mielen päälle. Olisin mieluummin maksamassa veroja takaisin, kun olen niillä veromarkoilla ja -euroilla kouluni aikanaan käynyt. Koen myös, että minulla on paljon annettavaa farmasialle ja asiakkaille. Miksi istuisin tietojeni ja taitojeni päällä, kun voisin niitä jakaa eteenpäin? Haluan myös oppia uutta alalla, joka menee kuin höyryjuna eteenpäin. (Kuopiossa on ollut farmasian opetusta 40 vuotta. Alkuaikoina asiakkaalle sai hädin tuskin antaa selvityksen lääkkeen vaikutuksista, jos hän apua pyysi. Nykyään meillä on velvollisuus antaa neuvontaa, emme kysele ja tenttaa asiakkaita ilkeyttämme ;) Toivottavasti Kuopiossa pysytään jatkossakin ajan hermolla ja annetaan näin hyvät valmiudet työelämään.) Vuodet kotona lyövät vasten kasvoja, kun jossain vaiheessa töihin paluu koittaa. Koska se koittaa. Jos ei muuten, niin teen sen työpaikan itselleni. Suomi on täynnä rohkeita ihmisiä, jotka alkavat yrittäjiksi, miksi minä en voisi olla yksi heistä? Työtä se vaatii, alkupääomaa ja rohkeutta, oikean ajoituksen ja oikeat realistiset markkinat jne. (Eveliina, jos luet tätä, niin olet mun idoli! Olet uskomattoman rohkea ikäiseni kahden lapsen äiti, joka on ennakkoluulottomasti lähtenyt alallamme yrittäjäksi. Laittakaahan lukijat Evenmed korvan taakse!)

Onneksi ammattiliiton kautta pysyy ajan tasalla monissa asioissa, vaikka en työelämässä aktiivisesti juuri nyt olekaan. Olen myös saanut kunnian edustaa proviisoreita liiton edustajistossa ja huomenna työrupeama sitten alkaa. Siellä kehiin hyppää vähän asiallisempi minä kuin täällä blogin puolella (joskin asiattomilta jutuilta tuskin kahvitauolla vältytään). On upeaa nähdä koko hieno joukko alan ihmisiä, ei mitään hiirulaisia kuulkaa ;) Toivottavasti saadaan valittua kunnianhimoinen ja samaan aikaan järkevä hallitus seuraavaksi neljäksi vuodeksi, niin saadaan alan asioita taas eteenpäin. 

PS. Arvonta on huomenna, vielä ehtii äänestämään ja osallistumaan :)

4 kommenttia:

 1. Kiitos! Sain hommiini pienen lisähaasteen kuulessani, että olen jonkun idoli yrittäjyyden suhteen. :-D Rohkeutta, epävarmuuden sietoa, taloudellista tasapainoa, verkostoitumista ja toimivaa tukiverkkoa (tässä lähinnä: lapset) tämä alku on ainakin vaatinut. Rohkeutta vain, kun sen aika on! ;-) T.eveliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ois kyllä mukava jutella näistä joskus kasvotustenkin ajan kanssa. Kiinnostaa tosi paljon kuulla, miten sulla tämä homma etenee :) Tsemppiä!

   Poista
 2. Ylpeänä voin sanoa valmistuvani farmaseutiksi Kuopiosta ensi keväänä :)

  Tsemppiä työnhakuun ja/tai työpaikan tekemiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea! Olet onnekkaiden joukossa :) Onnea myös sinulle työmarkkinoille!

   Poista