perjantai 10. toukokuuta 2013

Appelsiini-valkosuklaajuustokakku

Jaetaanpa taas yksi salainen perheresepti (en siis muista enää mistä tämä on alunperin varastettu). Kyseessä on aina takuuvarma appelsiini-valkosuklaajuustokakku. 

Ei tästä ehdi koskaan ottaa kuvaa ennen kuin se on syöty jo melkein kokonaan.

Eli täältä pesee (osaan tämän jo ulkoa):

Pohja:
400 g Digestive keksejä
100 g voita
2 rkl appelsiinimehua tai mehutiivistettä

Täyte:
3 kananmunaa
300 g appelsiinin tai mandariinin makuista tuorejuustoa


2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl kermaa
200 g valkosuklaata
6 liivatelehteä
n. 1 rkl kiehuvaa vettä

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Kaada vuokaan murskatut keksit, sulatettu voi ja mehutiiviste. Sekoita tasaiseksi ja painele tiiviiksi pohjaksi. 

Pistä liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset omiin kippoihinsa. Sekoita keltuaisten joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja tuorejuusto. Vaahdota valkuaiset ja kerma omissa astioissaan ja lisää ne varovasti seokseen. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja sekoita täytteen joukkoon. Sulata liivatelehdet pieneen määrään kiehuvaa vettä ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään (tai kunnes et enää malta odottaa).

Kevyttä, siis terveellistä!
 
Kakun päälle voi myös tehdä kiilteen tai koristella sen haluamallaan tavalla. Meillä se menee yleensä täysin pelkistettynä, eikä ole vielä jäänyt syömättä. Pohja on kuivahko, jos tykkää kovemmasta kosteammasta, niin voi lisätä voin määrää hieman. Kakkuun kuluu siis n. 2 levyä valkosuklaata, mutta meillä mies tiesi ostaa varalta 8 (!!) levyä.

Aika pomminvarma menestys esimerkiksi äitienpäivänä (ei tarvi sitä uunia lasten kanssa, ne voi vaikka syödä suklaata murskata niitä keksejä ;)

2 kommenttia:

  1. Odotin kyllä neljää kakkua... :(

    Miehesi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaajaa... Montakohan kakkua sitä tilaisi sunnuntaiksi... ;)

      Poista