torstai 20. lokakuuta 2016

Eloa

Tabula rasa - tyhjä taulu. Sitä oli tuvan hirsiseinän vastapäinen vaalea tapettiseinä. Vaan ei ole enää! Vastapainoksi kaivattiin katseenvangitsijaa ja tässä se nyt on.


Jo joskus Kuopiossa minulla oli hämärä, utuinen visio hirvitaulusta, mutta ajatukset sen suhteen ovat tässä vuosien varrella muuttuneet ja jalostuneet. Nuoruuden pelikaverini (jonka kanssa mentiin seiskalla välitunnilla naimisiin tikkareiden kera - ei tästä sen enempää :D ) Milla on alkanut maalata tauluja myyntiin tässä jokin aika taaksepäin ja hän oli mitä loistavin valinta kokoamaan ajatukset taululle. Vuodatin tietysti tapoihini kuuluen monisyisesti Millalle kaiken mahdollisen, jonka vain muistin tähän aiheeseen liittyen. Puhetulvasta hän onnistui nappaamaan oleellisimman: asetelman, värimaailman, tyylin. En itsekään oikein tiennyt mihin lopputulokseen päädytään, mutta onneksi oma ammatinvalinta on ihan toisella saralla.


Ensivaikutelma oli vaalea, mutta siinä taisi vain koneen näyttö valehdella, koska seinällä värit olivat juuri oikeat. Mietittiin, tulisiko luontoa kuvata realistisemmin, mutta tämä tuntui lopulta oikealta. Omalle mielikuvitukselle jää riittävästi tilaa tulkita teosta ilman alleviivaavaa esittämistä. Mieskin tykkäsi tästä kovasti, mikä oli vain plussaa, koska oikeastihan häneltä ei näissä asioissa kysytä mielipidettä kuin vain tavan vuoksi ;)


Käypä vilkaisemassa muitakin Millan töitä facebookissa -> Eloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti